Такий прогноз зробив у Рівному народний депутат України Арсеній Яценюк.

У Рівному відбулась презентація обласного осередку громадської організації «Фронт змін». За словами лідера однойменної громадської ініціативи, народного депутата України Арсенія Яценюка, проект «Фронту змін» можна вважати всеукраїнським, оскільки такі громадські осередки є майже в усіх регіонах країни.

До «Фронту змін», за словами Арсенія Яценюка, долучилися лідери громадської думки, ті, хто хоче позитивних змін у нашій країні. Він не приховує, що згодом громадська організація «переросте» в політичну партію, і не факт, що кожен член громадської організації автоматично стане партійцем — до її лав прийматимуть тільки гідних, не заплямованих людей.

На запитання журналістів, якими він бачить свої перспективи на наступних президентських виборах, Арсеній Яценюк дав чітко зрозуміти, що це залежить від людей, наскільки активно вони проголосують за зміни на краще в Україні і політичну культуру.

На запитання стосовно того, як, на його думку, обиратиметься майбутній Президент — всенародно чи в парламенті, Арсеній Яценюк відповів:

— Знову відновлено перемовини про зміну української Конституції і про обрання Президента в парламенті. Мета дуже проста: не зробити українцям краще життя, а застерегтися від поразки під час президентської кампанії. Сьогодні зрозумілі фаворити президентських перегонів, і ця боротьба для них є такою небезпечною, що вони знову відновили переговорний процес і знову хочуть змінити Конституцію — відтермінувати вибори парламенту, «законсервувати» чинну владу і не дати можливості народу України проголосувати через пряме голосування за Президента України. Для переговірників, на мою думку, це закінчиться остаточною поразкою, оскільки якщо цього вони не зробили ще у вересні, то тепер — тим паче. Це та ситуація, коли проти людей не підеш. Але вони ніяк не можуть усвідомити, що не можна переламати волю народу через механічне натискання трьохсот кнопок в українському парламенті. До речі, тих трьохсот кнопок, які сьогодні не відповідають волі українського політикуму. Адже якщо ми сьогодні порахуємо рейтинг усіх партій, представлених у Верховній Раді, то вони разом представляють сорок відсотків населення України.

Арсеній Яценюк назвав своїх основних суперників на наступних президентських перегонах — Віктора Ющенка, Юлію Тимошенко і Віктора Януковича.

Рівне.