Від Слов’янська до моря далекувато. Тому назва підприємства «Корвет», яке відкрилося 15 років тому на околиці міста, здається дещо дивною. Тим більше що й за профілем своєї діяльності «Корвет» не пов’язаний з морем.

— Назва виникла цілком випадково, — розповідає засновник і керівник підприємства В’ячеслав Квітницький. — Під час реєстрації в одному з кабінетів міськвиконкому я побачив картинку корабля. Так і «випливло» слово «Корвет». Ми ж справді далекі від морської тематики, оскільки маємо справу з каменем. Це надзвичайно цікавий і цінний матеріал. До глибшого знайомства з ним я навіть уявити не міг, скільки з нього можна виготовляти красивих, корисних «вічних» речей.

«Корвет» може служити одним з прикладів, як виживати, триматися на плаву малому бізнесу в ринкових умовах, зокрема за нинішньої кризи. За словами В’ячеслава Михайловича, сучасного менеджмента його ніхто не вчив. Закінчивши Слов’янський хіміко-механічний технікум і Український заочний політехнічний інститут, він працював на кількох машинобудівних заводах Донеччини, три роки був «у відрядженні» в Москві, в апараті Міністерства нафтохімічного машинобудування СРСР. Після розпаду Союзу вирішив спробувати свої сили в бізнесі. Після тривалих погоджень у різних інстанціях заснував під Слов’янськом приватне підприємство, яке спеціалізується на випуску продукції з каменю. Донеччина, щоправда, на камінь не дуже багата. Тому його пошуки ведуться в різних куточках України.

Починало підприємство з виготовлення пам’ятників. Перший з них, як згадує нині директор, робили місяць, але до пуття так і не довели. Тепер же «Корвет» — знаний виробник «камінної продукції»: фонтанів, декоративних ваз, східців, лав, столів, облицювальних плиток, фасадів будинків, архітектурних комплексів...

В останні роки підприємство спеціалізується на виготовленні оригінальної продукції за індивідуальними замовленнями, які надходять навіть із-за меж України. Набутий досвід і майстерність працівників підприємства та його технічне оснащення дозволяють виконати найрізноманітніші проекти. До речі, переважна більшість устаткування виготовлена власними силами. Що ж до замовлень, то їхній запас у «портфелі» підприємства постійно поповнюється, що дає змогу «Корвету» впевнено йти своїм курсом у бізнесовому «морі».