Учора, у Всесвітній день землі, розпочалась рекламна кампанія «Покажемо світу природні чудеса України», яка триватиме до 7 липня. Мета акції — підтримка біосферного заповідника «Асканія-Нова» у всесвітньому конкурсі «7 нових чудес природи». Про це розповів на прес-конференції заступник Голови Верховної Ради, голова оргкомітету акції «7 чудес України» Микола Томенко.

«Саме від активності українців залежить, чи потрапить Асканія-Нова до 11 переможців у своїй групі, які потім продовжать боротьбу за перемогу вже серед 77 номінантів у третьому турі», — наголосив він. Окрім того, за його словами, для популяризації заповідника «Асканія-Нова» під час рекламної кампанії в Україні планується показ телевізійних роликів, розміщення бігбордів, а також банерів в Інтернеті. А 16 травня цього року в рамках акції буде проведено День Європи в Асканії-Нові.

«Інші країни беруть участь у подібних конкурсах за підтримки найвищих посадових осіб та державних інституцій. А в нас цю акцію підтримують лише громадські організації та ентузіасти», — підкреслив Микола Томенко. Крім того, на його переконання, для підтримки треба мобілізуватися всім, кому не байдужа доля цього унікального куточка землі.

Микола Томенко нагадав, що саме Асканія-Нова є одним із переможців загальнонаціональної акції «7 природних чудес України», що відбулася торік.

На знімку: заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко і регіональний координатор акції (Херсон) Олександр Книга.