Нині у Центральні виборчій комісії готуються до проведення виборів глави держави, які парламент призначив на 25 жовтня. Вже розроблено календарний план перегонів, уточнюють і державний реєстр виборців. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі ЦВК.

Однак не виключено, що підготовку може зупинити Конституційний Суд. Нагадаємо, Віктор Ющенко вже звернувся до нього з поданням щодо відповідності Основному Закону Постанови Верховної Ради «Про призначення чергових виборів Президента» від

1 квітня 2009 року, положень частини першої статті 17 Закону «Про вибори Президента України». Нині, як повідомили «Голосу України» у прес-службі Конституційного Суду, подання вивчає колегія суддів.

Як розвиватимуться події, у Центральній виборчій комісії «до офіційного рішення КС» не коментують.

Нагадаємо: відповідно до Конституції (ст. 103.), «чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю останнього місяця п’ятого року повноважень Президента України. У разі дострокового припинення повноважень Президента України вибори Президента України проводяться в період дев’яноста днів з дня припинення повноважень». А відповідно до Закону «Про вибори Президента України»

(ст. 17) «чергові вибори Президента України відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень Президента України. Верховна Рада України призначає чергові вибори Президента України не пізніш як за сто тридцять днів до дня виборів. Верховна Рада України забезпечує опублікування рішення про призначення чергових виборів Президента України у засобах масової інформації. Виборчий процес чергових виборів Президента України розпочинається за сто двадцять днів до дня виборів».

Вл. інф.