Після численних акцій протесту МВС урешті-решт скасувало наказ про призначення Степана Харабари начальником управління ДАІ у Львівській області.

Вхід перегороджений лавками, біля дверей — десятки людей. На східцях — начальник обласної міліції та новий начальник ДАІ Львівської області. Натовп налаштований войовниче. Жоден керівник не може потрапити в заблоковане приміщення львівської автоінспекції.

Це вже друга спроба представити нового начальника ДАІ у Львівській області Степана Харабару, але знову марна. Три місяці тривали протести проти цієї кандидатури на посаду.

Степан Харабара працював за минулої влади заступником начальника управління ДАІ, коли на Львівщині процвітали беззаконня та хабарництво. Ось чому громадськість ополчилася проти цієї кандидатури. І тут — несподіваний наказ Міністерства внутрішніх справ про призначення Харабари начальником управління ДАІ області. Усупереч думці громадськості, про яку в МВС добре знали.

Навіть начальник обласної міліції полковник Дмитро Загарія, який користується авторитетом у регіоні, категорично висловився проти цього призначення. Ось що він написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Згідно з чинним законодавством я зобов’язаний представити особовому складу Степана Харабару, незважаючи на негативний резонанс серед львів’ян. Я розумію ваші почуття. Але змушений виконати закон, або, мабуть, мені треба подати у відставку».

Серйозні люди під стінами ДАІ цілком серйозно розповідають, що крісло начальника управління у Львівській області коштує 800 тисяч доларів. Кордон близько, тому місцеві автошляхи — ласий шматок для хапух-автоінспекторів.