... Якось прийшов у гості до Івасюка його однокурсник по медичному інституту Анатолій Попов. Бачить — сидить Володимир за роялем та перебирає клавіші. Проте беззвучно. Івасюк чув музику в собі, ледве торкався інструмента і записував її мовчки.

Про цей та інші цікаві епізоди з життя українського поета і композитора Володимира Івасюка розповідала вихованцям Київської школи-інтернату № 23 перша директорка музею Івасюка в Чернівцях Паша Нечаєва. А потім діти та викладачі шкіл Шевченківського району столиці співали пісні видатного українського митця. Таким чином за сприяння благодійного фонду «Обдаровані діти — майбутнє України», який очолює Влада Литовченко, та районної адміністрації вшанували пам’ять автора «Червоної рути», яка прославила Україну на весь світ.

У той день разом із вихованцями інтернату безсмертні хіти Івасюка «Червона рута», «Водограй», «Балада про мальви» а капела заспівали й кумири дітей — вітчизняні виконавці Віталій Козловський та Аліна Гросу.

А Влада Литовченко (на знімку крайня праворуч) розповіла дітям про видатного митця, завдяки пісням якого світ спізнав українську естрадну музику. Отже, благодійний фонд «Обдаровані діти — майбутнє України» продовжує проводити акції, спрямовані на підтримку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тим самим допомагаючи юним співгромадянам розкрити свої здібності і таланти, духовно збагатитися, дізнатися більше про світ та рідну Батьківщину, долучитися до її звичаїв, традицій, національної культурної спадщини. Саме за це президент фонду отримала від міністра у справах сім’ї, молоді та спорту почесну грамоту.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.