12 липня. Матч за третє місце. Бразилія — Нідерланди. 0:3. Голи: ван Персі, 3 (п), Блінд, 17, Вейналдум, 90+1.

Бразилія: Сезар, Максвелл, Давид Луїс, Тіаго Сілва, Майкон, Пауліньо (Ернанес, 57), Густаво (Фернандіньо, 46), Оскар, Вілліан, Рамірес (Галк, 74), Жо. Тренер — Луїс Філіпе Сколарі.
Нідерланди: Сіллессен (Ворм, 90+3), Блінд (Янмаат, 79), Влаар, де Врей, Куйт, Класі (Велтман, 89), Вейналдум, Мартінс Інді, де Гузман, Роббен, ван Персі. Тренер — Луї ван Гал.
Рефері — Джамель Гаймуді (Алжир).
Бразиліа. Стадіон «Національний». 68 034 глядачі.
Збірна Нідерландів вперше у своїй історії посіла третє місце на чемпіонаті світу. Перед цим «помаранчеві» лише раз брали участь у «втішному фіналі», але поступилися 1998 року хорватам. Натомість бразильці двічі вигравали «бронзу», однак матч на «Національному» знову переконав, що пентакампеони нині переживають не найкращі часи. Після катастрофічних 1:7 від Німеччини у півфіналі вболівальники чекали від своїх улюбленців реабілітації, однак замість цього сталося нове фіаско.
В останніх двох матчах домашнього чемпіонату пентакампеони пропустили 10 (!) м’ячів, провівши лише один гол. Раніше бразильці полюбляли казати: «Ви заб’єте, скільки зможете, а ми — скільки захочемо». А тепер все навпаки.
Команда Феліпе Сколарі знову жахливо почала матч, пропустивши в дебюті двічі. Щоправда, не обійшлося без суддівських помилок. Особливо у випадку з пенальті. Так, Тьяго Сілва хапав Арьєна Роббена, але ще до карного майданчика. Похибку рефері підтвердили відеоповтори з різних ракурсів. А в другому епізоді варто було зафіксувати офсайд.
Утім, і без цих голів можна стверджувати, що Нідерланди все одно здобули б перемогу. Застосовуючи гру на контратаках, європейці діяли явно гостріше. Натомість бразильці регулярно заробляли стандарти, які, щоправда, не приводили до реальної небезпеки біля воріт суперника. Не змінилася картина і після перерви.
Отже, Бразилія знову довела своїх уболівальників до сліз. А нідерландці завершили турнір з «бронзою», так жодного разу і не програвши на цьому турнірі в основний час. Нагадаємо: у їхньому складі виступав форвард київського «Динамо» Джермейн Ленс.