Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств країни (на знімку). У розмові також взяли участь Голова Верховної Ради Олександр Турчинов та Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
 
Наголосивши, що активна фаза антитерористичної операції продовжується, глава держави повідомив, що за останні три дні проти Збройних Сил України було застосовано нову російську систему залпового вогню. Також підтверджується інформація про те, що участь в бойових діях проти українських сил ведуть кадрові російські офіцери.
Під час наради глава держави також повідомив, що планується проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України.
Президент відмітив необхідність деяких змін у тактиці, які б дозволили звузити зону проведення антитерористичної операції, посилити захист кордонів та зробити все для того, щоб захистити мирне населення.
Задля підвищення ефективності бойових дій глава держави поставив перед генеральним директором державного концерну «Укроборонпром» Романом Романовим завдання — вже за тиждень покращити стан справ із забезпеченням зброєю військових у зоні АТО.
Також глава держави звернув увагу начальника Генерального штабу та міністра внутрішніх справ на те, що населені пункти, які визволені від бойовиків, мають негайно отримувати цивільну владу, котра здатна піклуватися про населення, відновлювати інфраструктуру, налагоджувати мирне життя, забезпечувати соціальні виплати. «Головне, чого зараз потребують люди, — це безпека», — сказав глава держави та додав, що місцеве населення у визволених містах допомагає українським військовим. 
П. Порошенко наголосив на відповідальності військових за відновлення мирного життя у визволених містах. «Якщо взяли владу, важливо не лише підняти прапор, а й захистити прапор, державу, людей», — наводить слова Президента його прес-служба.
Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).