Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки використання коштів, перерахованих громадянами України на підтримку Збройних Сил України, та видатків державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних Сил та інших військових формувань, вважає, що частину коштів, виділених на фінансування армії, потрібно спрямовувати не лише на оновлення зброї, захисних засобів, а й на облаштування нормальних побутових умов для українських вояків. Зокрема, табори, де дислокуються українські військові, потрібно обладнати похідними душами, їдальнями та іншими зручностями, відповідно до світових стандартів.
 
Про це члени комісії, народні депутати Ірина Геращенко, Лідія Котеляк, Олексій Кайда та Андрій Іллєнко говорили з представниками Збройних Сил та Національної гвардії під час відвідин зони антитерористичної операції (на знімку). Представники комісії побували у спеціальному таборі Національної гвардії та Збройних Сил поблизу Слов’янська, де проінспектували роботу військового госпіталю, забезпечення воїнів одягом, взуттям та амуніцією. У присутності членів ТСК також було проведено випробування нової партії бронежилетів найвищого ступеня захисту, закуплених для Нацгвардії на заміну старих і менш захищених. Депутати ознайомилися з умовами харчування та відпочинку українських військових, зібрали інформацію щодо забезпечення їх продуктами харчування та одягом.
За словами голови ТСК Ірини Геращенко, народні депутати звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та керівництва Генштабу з проханням надати повну інформацію про забезпечення силових структур засобами захисту та своє  бачення змін до законодавства, що сприятиме допомозі в оснащенні армії.
Також народним депутатам було продемонстровано арсенал зброї російського виробництва, вилученої після визволення Слов’янська та Краматорська від найманців і терористів, зокрема ПЗРК, міни, протитанкові міни, інше. Цей арсенал було вилучено після розмінування українськими саперами приміщень, зайнятих сепаратистами. Під час робочої поїздки члени комісії відвідали Слов’янськ та побачили, як місто повертається до мирного життя, повідомили у секретаріаті ТСК.
Фото надано ТСК.