Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський на запрошення міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Алексі Петріашвілі взяв участь в одинадцятій Міжнародній конференції «Європейський шлях Грузії», що відбувалася 10—11 липня 2014 року у місті Батумі.
У роботі конференції взяли участь високопосадовці та представники громадських організацій Грузії і Європейського Союзу, які обговорювали питання імплементації Угоди про асоціацію, у тому числі щодо створення зони вільної торгівлі, перспективи кооперації у форматі Східного партнерства, а також порядок денний співробітництва між ЄС та Грузією напередодні саміту Східного партнерства, який пройде в Ризі у 2015 році.
Під час конференції відбулись робочі зустрічі Р. Кошулинського з Головою парламенту Грузії Д. Усупашвілі та Маршалком Сенату Республіки Польща Б. Борусевичем.
У ході контактів зі спікерами Р. Кошулинський поінформував співрозмовників про поточну ситуацію в Україні та отримав запевнення у всілякій підтримці України з боку грузинського та польського народів. Д. Усупашвілі та Б. Борусевич також запропонували поділитись своїм досвідом у проведенні необхідних реформ під час імплементації Угоди про асоціацію з Україною.
Варто зазначити, що, незважаючи на те, що конференцію було присвячено проблематиці грузинської євроінтеграції, тематика агресії Росії проти України мала першочергове місце у виступах майже всіх делегатів. Зокрема, прозвучала думка, що перемога України у воєнному протистоянні з Російською Федерацією означатиме одночасно й перемогу Грузії — в іншому разі російська агресія буде спрямована і на Грузію. Таким чином, заявив міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії, і перемога буде обопільною.
Прес-служба апарату Верховної Ради.