До суду за перший квартал нинішнього року було спрямовано 2 тис. 65 протоколів у справах, пов’язаних з корупцією. Про це вчора заявив на координаційній раді Генеральний прокурор України Олександр Медведько. «На жаль, 260 чоловік, пов’язаних з корупцією, — це співробітники правоохоронних органів», — сказав він. У свою чергу, глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ склала 53 протоколи про корупцію. «У переважній більшості це держслужбовці 1—3 категорій, у рангах до заступників міністрів», — наголосив глава СБУ.

Водночас кількість злочинів за 3 міс. 2009 р. скоротилася на 5 тис. — до 98 тис. 665. За словами генпрокурора, кількість особливо тяжких злочинів майже на тисячу менша, ніж рік тому. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко наголосив, що активізувалася вулична злочинність. «У більшості областей України збільшилася кількість грабежів і розбою. 50% злочинців — раніше засуджені, нарко- і алкозалежні люди», — сказав він.

Після закінчення координаційної ради журналістам вдалося довідатися в заступника генпрокурора Миколи Голомші, що в справі про отруєння Президента Віктора Ющенка «призначення винних» не буде. «Слідство просувається об’єктивно, воно рухається по всіх версіях, ми не відокремлюємо які-небудь факти, і призначення винних у справі не буде», — сказав Голомша.

Крім того, заступник генпрокурора повідомив, що Генпрокуратура проведе

ексгумацію тіла загиблого лідера Народного руху В’ячеслава Чорновола тільки після одержання згоди його родичів. За його словами, є підозри, що «не з усіма тілесними ушкодженнями, які були описані, розібралися судові медики».