Львів

Повна клініка!

Фахівці державного підприємства «Львівстандартметрологія» перевірили п’ять лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я Львова та області. У чотирьох із них виявлено порушення. Посадових осіб медичних установ притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як з’ясувалося, дослідження біохімічних аналізів пацієнтів проводили в неатестованих клініко-діагностичних лабораторіях. Не була налагоджена система внутрішньолабораторного контролю якості таких досліджень. Крім того, порушники не дотримувалися правил застосування і термінів повірки засобів вимірювальної техніки. Вчасно не проходила повірку й апаратура для проведення фізіотерапевтичних та інших процедур.

Фахівці-метрологи помітили тенденцію до збільшення відсотка виявлених непридатних до застосування медичних апаратів порівняно з аналогічним періодом 2008 року.

КиЇв

H2O приправляли залізом

Відділ державного нагляду ДП «Київоблстандартметрологія» провів планові перевірки на двох підприємствах з виробництва та реалізації питної води для населення. Як з’ясувалося, «аква віта» не відповідала вимогам нормативних документів за органолептичними та фізико-хімічними показниками, зокрема, мала завищений уміст заліза. За реалізацію продукції, що не відповідала вимогам нормативних документів, до підприємств застосовано штрафні санкції. У такий само спосіб покарано й двох посадових осіб. Підприємствам видано приписи стосовно усунення встановлених недоліків.

Крим

Фальш-кава

Кримські правоохоронці спалили майже 40 тонн підробки «Маккофе», у тому числі 3 тисячі коробок із фасованим напоєм, 350 мішків з кавовим порошком, а також близько 200 мішків сухого молока й величезну кількість пакувальної тари та етикеток для підпільного цеху.

За висновком СЕС, усе знищене було небезпечне для життя споживачів. Щоб вивезти фальшивку на звалище, довелося завантажити дві великовантажні фури.

Діяв виявлений у селі Чорнопілля Білогірського району підпільний цех довго, невтомно і з розмахом: у день ділки «виробляли» близько тонни шкідливого кавового напою. Отруйну суміш готували в... бетономішалці, розфасовували в умовах жахливої антисанітарії, продукцію реалізовували зі складу в Сімферополі. Стосовно організаторів виробництва фальсифікату порушено кримінальну справу, проводяться слідчі дії.

Віктор ХОМЕНКО.