Футбол. Позавчора розпочався дводенний робочий візит до України президента Європейського футбольного союзу Мішеля Платіні. Разом із ним до Києва завітали генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор, комісар Євро-2012 Жак Ламбер, директор Євро-2012 Мартін Каллен, комерційний директор УЄФА Філіп Марграф, директор департаменту з питань змагань УЄФА Джорджо Маркетті, директор департаменту з питань послуг Стів Ешліманн, керівник підрозділу операційної діяльності Євро-2012 Гаймо Ширгі та виконавчий директор компанії УЄФА Медіа Teхнолоджіс Александр Фуртуа.

Учора зранку Президент України Віктор Ющенко разом із Мішелем Платіні відвідали стадіон Національного спортивного комплексу «Олімпійський». Їх поінформували про хід будівельно-монтажних робіт та відповідність основних характеристик стадіону вимогам УЄФА.

Як зазначає прес-служба Президента України, Ющенко та Платіні обмінялися думками з приводу підготовки та проведення в нашій країні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року.

Після цього в Будинку футболу відбулася розширена нарада за участі представників УЄФА та української сторони, зокрема віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника, президента ФФУ Григорія Суркіса, директора турніру Маркіяна Лубківського, керівника Координаційного бюро Євро-2012 Іллі Шевляка. Під час зібрання відбулася презентація процесу підготовки країни до проведення фінального турніру, зокрема — інфраструктури міст, які мають приймати Євро-2012.

Окрім того, було обговорено низку інших питань, пов’язаних із чемпіонатом. Після завершення роботи наради відбувся спільний брифінг Мішеля Платіні, Івана Васюника, Григорія Суркіса для українських і закордонних ЗМІ.

— Ми отримали великий обсяг інформації тут, у Києві, — сказав на брифінгу пан Платіні. — Ретельно все занотували. Але говорити конкретно про те, які міста України прийматимуть матчі Євро-2012, сьогодні не будемо. Це — прерогатива виконкому УЄФА. 12—13 травня у Бухаресті відбудеться його засідання, під час якого і стануть відомі вісім міст від України і Польщі, стадіони яких стануть аренами Євро-2012.

З Києва президент УЄФА учора вилетів до Варшави.