З видом на замок Іф

Футбол. Ще у вівторок донецький «Шахтар» вилетів до Марселя, щоб узяти участь у другому матчі 1/4 фіналу Кубка УЄФА з місцевим «Олімпіком». Чемпіон України вирушив до Франції у такому складі: воротарі — Богдан Шуст, Рустам Худжамов, Андрій П’ятов; оборонці — Томаш Гюбшман, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Разван Рац, Дмитро Чигринський, Володимир Єзерський, Олександр Чижов; півоборонці — Ігор Дуляй, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо, Маріуш Левандовський, Олексій Гай, Вілліан, Даріо Срна; нападники — Євген Селезньов, Луїс Адріано, Олександр Гладкий, Марсело Морено, Нері Кастільо.

Готель «Вілла Maссаліа», де отаборився «Шахтар», міститься у фешенебельному восьмому окрузі Марселя, поруч із престижним районом міста Авеню де Прадо і узбережжям Середземного моря. Хоча назва готелю стародавня (Массалією назвали місто засновники-греки), побудований він два роки тому. З вікон відкривається вид на замок острова Іф, увічнений Дюма в романі «Граф Монте-Кристо». Звідси до стадіону «Велодром», де проводить домашні матчі «Олімпік», можна дістатися за 10-15 хвилин.

Учора увечорі «Шахтар» познайомився з полем цього стадіону. Наставники команд — Ерік Геретс і Мірча Луческу — давали «аудієнції» журналістам о 17.30 і 20.00 (за київським часом) відповідно. Зрозуміло, що обидва наставники поводилися дипломатично. Однак кожен із них вірив у щасливу «зірку» своєї команди.

Футболісти ПСЖ, тренери, обслуговуючий персонал і офіційні особи прилетіли до Києва вчора після обіду і розмістилися в готелі «Хаятт». Потім відбулася прес-конференція тренера гостей Поля Ле Гуена.

Паризькі футболісти провели тренування на полі стадіону імені Валерія Лобановського. За традицією, представники ЗМІ мали можливість упродовж 15 хвилин спостерігати за тим заняттям.

— У Парижі ми могли зіграти краще і заслуговували на більше, — заявив форвард ПСЖ Пегі Луїндула. — Але такий футбол. Звичайно, результат не з кращих, бо ми прагнули до перемоги. Але найголовніше, що не пропустили вдома.

А от думка оборонця парижан Саммі Траоре:

— Ми переконалися в силі «Динамо». Це дуже гарна команда. Гра в Києві буде відкритою. Але ми повинні міцно стояти в обороні і постаратися забити гол, як у матчах з «Брагою». Ми розуміємо, що буде непросто. Кияни прагнутимуть забити. Натомість зробимо все, щоб зберегти ворота на замку. А моменти, не сумніваюся, створимо.

Паралельно з подіями на динамівському стадіоні футболісти «Динамо» тренувалися на своїй базі в Кончі-Заспі. А перед цим на запитання журналістів відповідав Юрій Сьомін.

Як з’ясувалося, ніхто з його помічників не побував на матчі чемпіонату Франції «Лілль» — ПСЖ (0:0). Однак динамівці та їхні наставники переглянули відеозапис поєдинку і проаналізували його. Звернули увагу на те, що у складі парижан з’явилися досвідчені майстри —Макелеле та Жюлі.

І насамкінець — інформація про арбітрів. Матч динамівців з ПСЖ обслуговуватиме суддівська бригада з Бельгії на чолі з Франком де Блекере. А допомагатимуть йому Петер Германс і Данні Гуенс. Четвертий арбітр — Люк Ваутерс. Усі квитки на матч продали ще за кілька днів.

На знімку ви бачите тренування динамівців на «Парк де Пренс» у Парижі тиждень тому. В центрі поля — Юрій Сьомін та Ісмаель Бангура. Хоча форвард тоді сумлінно готувався і сподівався зіграти, але тренер вирішив інакше. То, можливо, сьогодні гвінеєць матиме змогу випробувати свої новенькі червоні бутси...

Фото автора.