Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект «Про внесення зміни до статті 176 Земельного кодексу України». Законопроектом пропонується визначити відомості, які вносяться до державного акту на межі адміністративно-територіальних утворень, документи, що до нього додаються, а також порядок підписання й видачі державного акту.

На думку членів комітету, прийняття законопроекту сприятиме вирішенню питань щодо підвищення ефективності державного регулювання земельних відносин, які виникають під час вирішення питання про посвідчення меж адміністративно-територіальних утворень, та забезпечення прав територіальних громад на землю.

* * *

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримав проект постанови про програму діяльності Кабінету Міністрів України «Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи та поступальний розвиток».

Члени комітету в цілому позитивно оцінили відображені у програмі ініціативи уряду в економічній, науково-технічній, демократично-правовій та міжнародній сферах. Водночас депутати запропонували уряду доповнити розділ 4 програми положенням щодо підготовки та подання на розгляд парламенту проекту закону про ратифікацію Конвенції ООН про права інвалідів та Факультативного протоколу до неї і пропозиціями щодо приведення чинних законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів у відповідність із положеннями Конвенції.

Окрім того, пропонується доповнити розділ 5 програми положеннями про забезпечення виконання плану дій щодо поліпшення життєзабезпечення ветеранів війни на 2007—2010 роки.

* * *

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування щодо стимулювання використання альтернативних джерел енергії та видів палива.

Законопроектом пропонується тимчасово, строком на 10 років, встановити пільгове оподаткування суб’єктів господарювання, які використовують альтернативні джерела енергії та види палива. Проте, на думку депутатів, сума втрат бюджету на рік від запровадження норм законопроекту становитиме 10,6 млрд. грн.

Інформаційне управління Верховної Ради.