Під стінами ГУ МВС у Запорізькій області і обласної прокуратури відбулися мітинги активістів, які вимагали від керівництва правоохоронних структур прокоментувати ситуацію з бійкою в елітному заміському ресторані «Марко Поло», яка відбулася 5 липня.
Як повідомляв уже «Голос України», півтора тижні тому в запорізькому ресторані «Марко Поло» активістів Самооборони побили співробітники місцевого УБЕЗ. Останні відзначали там професійне свято, а активістам кортіло дізнатися, чи коректно розважатися під час війни і за чий, власне, кошт бенкетують правоохоронці. У результаті — двоє самооборонівців у лікарні, порушено справу стосовно «хуліганів зі зброєю».
«Доки триває слідство, нічого не коментуватиму», — заявив прокурор області Олександр Шацький, який таки вийшов до протестувальників. У відповідь на слова прокурора, який, до речі, є одним з активістів запорізького Майдану, пролунало «Ганьба!» і вимога відставки і прокурора, і головного міліціонера, і всього складу УБЕЗ. Для закріплення результату в бік О. Шацького полетіли яйця...
А біля обласної міліції людям, що зібралися, повідомили, що правоохоронці, котрі «відзначилися» в «Марко Поло», готуються до від’їзду в зону АТО. Між тим, активісти вимагають лише чесного розслідування.
Запоріжжя.