Хмелярі проти голови райдержадміністрації

З пов’язками «Голодую», плакатами, спрямованими проти голови Олевської райдержадміністрації Зеновія Фіца, прибули з найвіддаленішого на Житомирщині району до обласного центру представники сільгосппідприємств.

Зеновій Фіц був призначений головою РДА рік тому. Його конфлікт з хмелярами почався вже через кілька тижнів після вступу на посаду. Сільгоспвиробники проводили акції протесту в Олевську, не раз зустрічалися з керівництвом області, обурюючись тим, що їх хочуть силою загнати в якесь об’єднання, після чого саме воно, а не хмелярі, отримувало б левову частку дотації на вирощування хмелю. Цього разу акція біля стін облдержадміністрації закінчилася швидко. Голова ОДА Юрій Забела повідомив, що ще п’ятого березня направив подання в секретаріат Президента України і в Кабмін на звільнення Зеновія Фіца.

Олексій КАВУН.

Житомирська область.

Тернопільські чиновники відмовляться від пільг

Голова нещодавно обраної Тернопільської обласної ради Олексій Кайда розповів про перші кроки представницького органу влади. Зокрема, вирішено, що коаліції в новій раді не буде, оскільки це призводить до зосередження депутатів на внутріфракційних інтересах, пріоритетними мають бути інтереси виборців. Як і те, що чиновники відмовляться від пільг в оплаті праці.

До речі, голова облради показав у цьому приклад. На першій організаційній сесії обійшлося без скандалів, боротьби за портфелі, тож Олексій Кайда сподівається на подальшу плідну співпрацю усіх політичних сил. Пріоритетними, за його словами, будуть такі напрями роботи: створення нових робочих місць, розробка цільових програм підтримки сільгоспвиробників, будівництво сміттєпереробного заводу, впровадження альтернативних видів опалення, відновлення роботи Тернопільського аеропорту. Щоб зв’язок із виборцями був тіснішим, у районах працюватимуть громадські приймальні «Свободи», практикуватимуть зустрічі з громадою. «Ми прийшли не для того, щоб дерибанити землю і рештки майна, не ділити портфелі, ми хочемо навести лад в області», — сказав Олексій Кайда.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Тернопільська область.