Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 23-й тур. 11—12 квітня.

«Зоря» — «Харків». 2:0.

6 000 глядачів. Арбітр — Швецов (Одеса). Голи: Джінані, 32, Курилов, 52.

«Таврія» — «Кривбас». 0:1. 7 800 глядачів. Арбітр — Шандор (Львів). Гол: Мотуз, 32.

«Львів» — «Металург» (Донецьк). 0:1. 600 глядачів. Арбітр — Задиран (Дніпропетровськ). Гол: Дімітров, 90+2.

«Дніпро» — «Ворскла». 2:1. 10 900 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Голи: Гоменюк, 3, Назаренко, 85 — Сачко, 22. Вилучено Ярмаша («Ворскла», 62, два попередження).

«Іллічівець» — «Металург» (Запоріжжя). 1:1. 6 000 глядачів. Арбітр — Лісенчук (Київ). Голи: Мельник, 23 — Тейку, 68. На 31-й хвилині Воробей («Іллічівець») не реалізував пенальті.

«Шахтар» — «Арсенал». 3:0. 17 000 глядачів. Арбітр — Грисьо (Львів). Голи: Гладкий, 51, Левандовський, 73, Жадсон, 79. «Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Чижов (Фернандіньо, 46), Шевчук, Левандовський, Дуляй, Вілліан, Жадсон, Кастільо (Гладкий, 46), Морено (Селезньов, 66).

«Металіст» — «Карпати». 1:1. 16 000 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Голи: Девич, 50 — Кузнецов, 7. Вилучено Голодюка («Карпати», 42, два попередження).

«Динамо» — «Чорноморець». 3:1. 4 800 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ). Його замінив Покидько (Полтава, 90). Голи: Несмачний, 3, Кравченко, 72, Алієв, 85 — Бондаренко, 58. «Динамо»: Шовковський, Мандзюк, Асатіані, Юссуф, Несмачний, Гусєв (Мілевський, 65), Гіоане, Нінкович (Вукоєвич, 45), Ярмоленко (Алієв, 64), Кравченко, Бангура.

Матч у Києві залишив подвійне враження. Ну, хоча б тому, що господарі вийшли у досить незвичному складі. Втім, дивного тут мало. І можна зрозуміти їхнього наставника. Адже ціла група його підопічних останнім часом грала багато. І, природно, добряче втомилася. Тому Юрій Сьомін дав їм можливість відпочити, а їхнім колегам — ще один шанс своєю грою підтвердити претензії на місце в складі.

Враховуючи все це, можливо, киянам й бракувало злагодженості у колективних діях. А от забивали вони фантастично красиво: всі м’ячі поклали здалеку і щоразу в самісіньку «дев’ятку». Алієв ще й підтвердив клас «реалізатора» ударів зі стандартів. А для Кравченка це був перший гол у чемпіонатах України в складі «Динамо».

Хоча після того, як одесити також ефектно зрівняли рахунок, Сьомін терміново кинув у бій випробуваних виконавців і вони вплинули на перебіг подій. Юрія Павловича запитали на прес-конференції: «Чи міг вийти на поле Гільєрме, якби матч складався інакше?

— Так, ми планували його участь у поєдинку. Але всі три заміни були спрямовані на посилення гри, оскільки тривалий час результат матчу був під сумнівом. Для бразильця просто не вистачило місця у складі.

Сам поєдинок, либонь, варто розділити на дві частини. У першому таймі моментів у нас було обмаль. Адже ми не мали особливого успіху в атаці. А от у другому таймі, особливо в його другій половині, показали досить привабливий футбол. Створювали моменти, взяли під контроль м’яча, та й гру загалом...

У доброму гуморі перебуває й інший наш учасник чвертьфіналу Кубка УЄФА. «Шахтар» упевнено і переконливо розібрався з «Арсеналом», традиційно незручним для себе суперником. Цей успіх і втрата очок у домашньому матчі проти «Карпат» харківського «Металіста», дозволили «гірникам» знову вийти на «чисте» друге місце.

Мірча Луческу, як і його колега Сьомін, випустив на зустріч з «канонірами» напіврезервний склад. Але в першому таймі господарі хоч і мали перевагу, реалізувати її ніяк не змогли. І лише після того, як у другому таймі на заміну вийшли Гладкий і Фернандіньо, справа швидко зрушила з мертвої точки.

Отже, виграші «Шахтареві» і «Динамо», схоже, додали доброго настрою. Тож побажаємо їм у четвер успішно вирішити французьке питання і організувати український півфінал Кубка УЄФА.

***

Чемпіонат Франції. 31-й тур. «Марсель» — «Гренобль». 4:1. Голи: Тайво, 52 (п), 65, Ілтон, 59, Брандау, 89, — Куртуа, 90. «Марсель»: Манданда, Мірс (Вільтор, 46), Ілтон, Родрігес, Тайво, Каборе, Вальбуена, Шейру (Мбамі, 57), Бен Арфа, Брандау, Ньянг (Сана, 46).

«Лілль» — ПСЖ. 0:0. ПСЖ: Ландро, Сеара, Камара, Траоре, Маконда, Макелеле, Клеман, Сессеньон, Ротен (Шантом, 86), Жюлі (Люїндула, 68), Оаро.