Понад два гектари неродючої піщуги засадили лісом посадовці обласної ради. Переважно — сосонками-однорічками, а також пророщеними жолудями. Місцем їх трудового десанту стало урочище Острів, що поблизу однойменного села Ківерцівського району, а інструментом — незамінний помічник лісівників так званий меч Колесова, нехитрий, але надійний пристрій для садіння дерев.

Зауважимо, допомагали працівники представницького органу краю одному з трьох лісгоспів комунального підприємства «Волиньоблагроліс», створеного 2007 року рішенням облради. Кошти на заліснення неугідь виділені згідно із затвердженою обласною програмою підвищення родючості землі. Наскільки ж неродючі землі в урочищі Острів, чиновники мали змогу переконатися на власні очі. Тут навіть трава й бур’яни не ростуть, лише невибагливий мох «зозулин льон» — найкраще свідчення того, що ґрунти тут геть пісні. А про те, що робота проведена не марна, свідчить посаджений поруч років двадцять тому сосняк. У ньому, як розповів директор дочірнього підприємства «Ківерціліс» Микола Вашкевич, уже збирають білі гриби, маслюки, зелениці. Росте він хоч і повільніше, ніж деінде, але вже зіп’явся вгору на десяток метрів.

— Цього року наші лісгоспи посадять ліс на 300 гектарах, із них 90 — на колишніх пустирищах, —повідомив генеральний директор «Волиньоблагролісу», заслужений лісівник України Степан Ковальчук. — Щиро вдячний депутатам і працівникам облради за підтримку. Як показала сьогоднішня акція, не лише словом, рішеннями, а й конкретними справами.

Волинська область.

На знімку: заступник начальника оргвідділу Волинської обласної ради Сергій Назарук і консультант цього відділу Вікторія Мацьоха заліснюють неугіддя.

Фото автора.