За словами голови Гощанської РДА Ярослава Кальки (на знімку), приміщення Гощанської військової частини, яке хоч і не використовується вже десять років, залишилося в хорошому стані і є оптимальним за всіма параметрами, щоб розмістити там батальйон територіальної оборони або будь-який інший підрозділ Збройних Сил України. Тим більше що селище Гоща розміщене неподалік автотраси Київ—Чоп та Рівненського полігона. Ще один аргумент, наведений керівником району: військова частина за матеріально-технічним забезпеченням та інфраструктурою найменше потребує якихось фінансових вкладень.

— Якщо оперативним командуванням «Північ» буде прийнято рішення про відновлення військової частини, то ми зможемо 24 сім’ї військовослужбовців забезпечити житлом, — пообіцяв Ярослав Калька. — До того ж район готовий активно включитися в забезпечення контрактників. Ми направили листи куди тільки можна, щоб розмістити в Гощі військову частину. Чекаємо результату.
На запитання, як район підтримує тих воїнів, які задіяні в АТО на сході України, голова РДА відповідає, що при громадській організації «Шанс» районної гімназії відкрито благодійний рахунок, куди можуть переказувати кошти всі мешканці Гощанського району.
— Ми раніше надсилали спонсорські кошти на центральне забезпечення військових, — каже Ярослав Калька. — Але громада наполягла на тому, щоб кошти мали цільове призначення: для мешканців Гощанського району, які беруть участь в АТО. Наразі активну участь в АТО беруть 17 чоловіків із району, ще 22 проходять підготовку на військовому полігоні. Ми об’їжджаємо сім’ї тих, хто воює на сході України. Допомагаємо чим можемо. Комусь треба дров привезти, комусь ще якась поміч потрібна. Контактуємо з нашими військовими. Час від часу з Житомира ходить транспорт на Краматорськ, то передаємо їм що треба. Усі чоловіки, які їдуть з нашого району на АТО, забезпечені всім необхідним.
 
Фото автора.