ПСЖ (Франція, Париж) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:0.

ПСЖ: Ландро, Сеара, Камара, Траоре, Маконда, Сессеньон (Панкрат, 89), Шантом, Клеман, Ротен, Оаро (Моріс, 76), Люїндула (Кежман, 61). Тренер — Поль Ле Гуен.

«Динамо»: Богуш, Бетао, Саблич, Юссуф, Ель Каддурі, Єременко, Вукоєвич, Алієв (Чернат, 73), Нінкович, Корреа (Гусєв, 84), Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.

Арбітр — Пітер Вінк (Нідерланди).

Париж. «Парк де Пренс». 35 000 глядачів. 16 градусів.

Напередодні матчу, спілкуючись із Юрієм Сьоміним, поділився з ним такими думками. У мене склалося враження, ніби більшість моїх колег не з належною шаною ставляться до ПСЖ. І запитав тренера, чи, бува, і гравці «Динамо» такої само думки? На що Юрій Павлович відповів, мовляв, ані натяку на зверхість немає. «Ми передивилися останні матчі за участю парижан. І переконалися, що це дуже сильна команда, у складі якої грає кілька виконавців найвищого рівня. До того ж ПСЖ має шанси вибороти чемпіонський титул у національному турнірі».

Справді, наші футболісти з повагою поставилися до господарів. Але в першому таймі, як на мене, надто вже шанували їх. Як наслідок — у нас нічого не виходило попереду. Щоразу, відбивши атаку парижан, динамівці гальмували рух. І швидких контратак не організовували. Лише одного разу вдалося провести багатоходову комбінацію (24-а хвилина). На відмінну позицію вивели Нінковича. Але удар у Мілоша не вийшов. Ще в одному епізоді (38-а хвилина) похвальну ініціативу взяв на себе Мілевський. Пройшов із м’ячем вздовж карного майданчика і потужно пробив. Але, на жаль, трохи вище воріт.

Оце і все. А от футболісти ПСЖ, принаймні, раз могли забити (30-а хвилина). Сессеньон на правому фланзі поблизу наших воріт обіграв Нінковича, зробив передачу на Шантома. І той влупив упритул щосили. На щастя, Богуш встиг ногою вибити м’яча.

Після перерви наші пішли вперед великими силами. Коронним ударом Алієв міг забити. Та цього разу Ландро в польоті відвів загрозу, відбивши м’яча на кутовий. Запал агресивності у киян швидко згас. І вже господарі, перехопивши ініціативу, примусили хвилюватися динамівців. На 58-й хвилині двоє футболістів ПСЖ (Люїндула і Сессеньон), скориставшись неузгодженими діями оборони гостей, вискочили на оперативний простір перед воротами українського клубу. Лише в карному майданчику їх наздогнали Бетао і Юссуф, котрим насилу вдалося врятувати ситуацію.

— У принципі, результат непоганий, особливо з огляду на наш сьогоднішній стан, — сказав після поєдинку Юрій Сьомін. — Адже в команді чимало травмованих. До них сьогодні приєднався ще й Корреа. Конкретніше про його пошкодження дізнаємося пізніше. Були складності в Саблича. Поки що не може зіграти на повну силу Бангура. Тому результат сьогоднішньої гри вважаю нормальним.

— Долю зустрічей з «Валенсією» і «Металістом» вирішили забиті на виїзді м’ячі. Досягти потрібного результату в рідних стінах буде легше?

— Легко не буде. ПСЖ напрочуд організований, є у нього резверв, котрий здатний підсилити гру. Сьогодні в них на поле не вийшли Жюлі й Макелеле. Основна боротьба попереду. Але ми маємо перевагу свого поля. Сьогодні вболівальники були на боці нашого суперника, через тиждень глядачі підтримають уже «Динамо».

Наскільки команда виконала тренерську установку?

— Як на мене, в атаці ми зіграли не найкращим чином. У попередніх матчах атакували краще, створювали більше небезпечних моментів.

— Чи ймовірна поява у матчі-відповіді Кравця і коли очікувати повернення Михалика?

— Виключено, що Михалик гратиме 16 квітня. А у Кравця є невеликі шанси вийти на поле. Нам його сьогодні дуже бракувало.

— Чи задоволені грою Алієва?

— Скажу так: він може грати значно краще.

— То він, либонь, був незадоволений заміною...

— Одна справа, він не задоволений, інша — потрібно було вносити зміни в гру. Ми це й зробили.

— Що сказали підопічним у перерві?

— Критикував їх.

Поль Ле Гуен:

— Чи є надія досягти результату у повторному матчі?

— Сподіваюся на це. Ми не пропустили — вже добре. Це було нашою першою метою. Мали кілька моментів, але гра була складною, бо «Динамо» дуже гарна команда.

— А як буде в Києві?

— Там буде Кравець, і ми можемо лише пошкодувати про свої втрачены сьогодні моменти.

— Не шкодуєте, що зараз не тренуєте київське «Динамо», до якого вас запрошували?

— Скажу одне, це відмінна команда.

— Що можна змінити в грі ПСЖ у київській зустрічі?

— Треба підсилити організацію, дисципліну і змінити тактику. І необхідно реалізовувати моменти.

«Динамо» вдома буде швидшим?

— Завдяки Кравцю і Бангура — так. «Динамо» добре вміє контролювати гру, але ми зробимо все, що в наших можливостях...

Париж—Київ.

Дякуємо керівництву ФК «Динамо» (Київ) за допомогу в організації репортажів із столиці Франції.

На знімку: грають ПСЖ і «Динамо».

Фото Володимира КОТЛЕНКА.