Футбол. Кубок УЄФА. 1/4 фіналу. Перші матчі. 9 квітня. «Вердер» (Німеччина) — «Удінезе» (Італія). 3:1. «Гамбург» (Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія). 3:1.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Олімпік» (Франція, Марсель). 2:0. Голи: Гюбшман, 38, Жадсон, 65.

«Шахтар»: П’ятов, Гюбшман, Фернандіньо (Левандовський, 84), Жадсон, Ілсіньо (Вілліан, 63), Адріано (Гладкий, 89), Гай, Рац, Чигринський, Іщенко, Срна. Тренер — Мірча Луческу.

«Олімпік»: Манданда, Чівеллі, Тайво, Хілтон, Шейру, Мірс, Зенден (Самасса, 77), Ньянг, Коне, Канна, М’Бамі (Вальбуена, 67). Тренер — Ерік Геретс.

Попереджено: М’Бамі, 26, Іщенка, 82.

Арбітр — Фелікс Брих (Німеччина).

Донецьк. РСК «Олімпійський». 26 000 глядачів. 4 градуси.

Тренера донецької команди журналісти вітали бурхливими оплесками. З представниками ЗМІ Мірча Луческу розмовляв французькою:

— Дякую за привітання! Але я не забуваю про те, що на нас чекає поєдинок у Марселі. Ми зустрілися з командою дуже сильною, з неймовірними якостями, яка грала до останньої хвилини. Гадаю, ми провели дуже хороший матч. Категорично можу сказати, що «Шахтар» домінував на полі в першій половині зустрічі. У другому таймі нам справді довелося несолодко. Я б відзначив гарну фізичну підготовку марсельської команди. Футболісти «Марселя» на доброму ходу в чемпіонаті Франції, щотижня проводять ігри. Особливо не вдаватимуся в подробиці. Ви самі бачили цей матч. Повторюю, ще не все вирішено. На нас чекає матч-відповідь на дуже теплому стадіоні, там нас вельми «гаряче» прийматимуть. Щоправда, сьогодні рахунок міг би бути більшим, але Адріано не реалізував кілька виходів сам на сам — просто чудово у цих епізодах зіграв Манданда. Воротар «Олімпіка» справді висококласний майстер. А я попри все вітаю своїх гравців — вони виклалися повністю.

Ерік Геретс:

— Я прекрасно знав, що то за команда «Шахтар», про її силу і клас. Уже в дебюті донеччани створили чимало моментів. Ми обмінювалися небезпечними випадами, але господарі забили перший гол, потім другий. Наша команда дещо розгубилася, втратила концентрацію. Потрібно було забивати. Однак у деяких моментах мої підопічні не знали, що робити.

За тиждень ми знову зустрінемося. Але вже у Марселі. І... нічого неможливого не буває. Ситуація для нас ускладнюється через те, що ми не забили в Донецьку. Враховуючи високу техніку бразильських футболістів «Шахтаря», пройти до наступного раунду нам буде складно...

* * *

Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. Відкладений матч 21-го туру. 9 квітня.

«Іллічівець» — «Металіст». 0:2. 4 000 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Девич, 70, Обрадович, 73.