Сам він, виплетений із лози, на Тернопільському ринку коштуватиме від 35 до 55 гривень. А от на шмат ковбаси і шинки треба щонайменше сто гривень. Невелика пасочка коштує 10—15 гривень. Навіть якщо господиня візьметься сама пекти, то вийде не набагато дешевше, адже треба яйця, масло, родзинки, цукати, не рахуючи борошна, цукру, молока. Плюс крашанки, свічечка, хрін... Вишиваний рушничок, яким усе накривають, коштує від 130 гривень.
Отож великодній кошик, за найскромнішими підрахунками, потягне на 300 гривень. Ціни на продукти перед святами на тернопільських ринках різко зросли. На м’ясо та яйця — на 20 відсотків. На ковбаси, крупи, цукор — на 10, на 50 відсотків подорожчали сметана й сир, на 30—40 — ранні овочі. Мабуть, торговці думають, що у передсвятковому ажіотажі покупці все зметуть. Але принаймні в м’ясних рядах Центрального ринку, де колись у цей час не можна було протовпитися, нині напівпорожньо. Тож у багатьох родинах святковий стіл буде скромнішим, інформує наш тернопільський кореспондент Любов ЛЕВИЦЬКА.