До посади через перешкоди

Міський голова Кодими в Одеській області Алла Ларійчук змушена була силою заходити до власного кабінету. На одній із сесій міської ради депутати ухвалили рішення про звільнення її з посади міського голови. Причиною такого рішення депутатського корпусу стала інформація про те, що главу міської влади Аллу Ларійчук нібито викрито у фінансових махінаціях.

У жовтні нинішнього року апеляційний суд Одеської області прийняв рішення, відповідно до якого Алла Ларійчук повернулася до свого робочого кабінету.

Депутати мають намір обговорити ситуацію, яка склалася, на сесії наприкінці листопада.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Додаткові кошти знайшли господарів

Депутати Сумської обласної ради в середині жовтня вирішили долю понад 56 мільйонів гривень надпланових коштів. Абсолютну більшість зазначеної суми було розподілено, як мовиться, по-братськи. Однак на 4,1 мільйона гривень, які облдержадміністрація запропонувала виділити у вигляді дотацій районним бюджетам для виплати заробітної плати бюджетникам, в облради були свої плани. Тож депутати більшістю голосів відхилили пропозицію колег. Після цього область потонула у хвилі прес-конференцій і взаємних звинувачень.

Можливо, «дружні» разбірки тривали б і досі, якби прокурор області Олександр Горбань не опротестував рішення сесії облради від 10 жовтня «Про внесення змін до обласного бюджету на 2008 рік». Тож на сесії, яка відбулася 7 листопада, депутатам все-таки довелося поступитися власними «принципами».

Владислав ЖМУРКОВ.

Сумська область.