9 квітня з нагоди офіційної презентації Гільдії антикварів України в Києві відкрито виставку «Приватна колекція». Вона триватиме по 23 квітня.

В експозиції — кращі твори з приватних зібрань Б. Ложкіна, М. Поживанова, О. Прогнімака, Д. Табачника, В. Федчишина, О. Фельдмана, Р. Шапіро, родин Марченків, Михайлових, Сагайдаків, Уманських, Черкаських, галерей «Боско», «Вернісаж», «Дукат», «Естамп», «Золоті ворота», аукціонних домів «Золотое сечение» та «Палітра», салону «Шедевр», товариства «Епоха» та приватного історико-етнографічного музею «Козацькі землі України». На виставці понад 100 експонатів — здебільшого, український та російський живопис кінця ХІХ—ХХ ст. Також є унікальні ікони ХV—ХІХ ст. та цікаві предмети ужиткового мистецтва.

Гільдія антикварів України (ГАУ) створена в грудні 2008 року. Це громадська організація, що об’єднала основних учасників антикварного ринку країни. Головою правління ГАУ обраний Ігор Понамарчук, президентом — Дмитро Табачник. За прикладом закордонних колег, ГАУ вважає своїми основними завданнями лобістські та маркетингові ініціативи.