Тимчасова слідча комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів незаконних постачань української зброї та військової техніки до Грузії готова виступити в парламенті з попереднім звітом про свою роботу.

Про це заявив на прес-конференції голова ТСК Валерій Коновалюк (Партія регіонів) (на знімку). Однак, за його словами, комісія у своїй діяльності зустрічається зі спротивом з боку відомств, які мають співпрацювати з ТСК, зокрема Міноборони.

Голова ТСК також звернувся до депутатів із фракції «НУ—НС» з пропозицією делегувати до складу комісії свого представника, адже під час утворення ТСК депутата від «Нашої України» було відкликано. В. Коновалюк також підкреслив, що комісія хоче почути чітку відповідь на конкретні факти, які були вже оприлюднені, щодо збитків, завданих державі від продажу до Грузії сучасної бойової техніки українського виробництва, зокрема зенітно-ракетного комплексу та двох автомобілів-«джипів» за заниженою вартістю.

За словами В. Коновалюка, комісія отримала лише попередню інформацію про перевірку Контрольно-ревізійного управління щодо порушень у сфері постачання зброї та довідку Державного казначейства. І вже ці документи засвідчують, що державному бюджету України було завдано збитків.

В. Коновалюк також повідомив, що комісія володіє інформацією, що у військовому конфлікті в Грузії брали участь більш як 15 громадян України. «Ми ретельно перевіряємо цю інформацію, у нас є паспортні дані, є відеозйомка, є й інша інформація, яка підтверджує, що вся ця агресія була спланована і йшла врозріз стратегічних відносин України з іншими державами», — сказав В. Коновалюк і пообіцяв, що ТСК доведе своє розслідування до завершення, хоч би які перепони стояли на шляху.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.