Мабуть, ми чи не попереду всіх у світі за кількістю генералів. А за числом академіків і членів-кореспондентів теж?

Олексій Кучеренко.

Приазовський район

Запорізької області.

Важко, Олексію, сказати, бо, схоже, їх ніхто не рахував. У телефонному довіднику «Жовті сторінки України» значиться чортова дюжина галузевих академій. До них два місяці тому приєдналась Академія екологічних наук. До її складу, зокрема, входитиме 25 дійсних членів (академіків) та 52 члени-кореспонденти. В інших закладах їх, вочевидь, не менше. Ось і рахуйте...

Наразі поділюсь інформацією, яку не гріх прокоментувати. Національна академія наук України

(НАНУ) — лідер в царині просвітительства і науки, гордість країни — складається із 14 відділень. Торік у грудні оприлюднено імена кандидатів у дійсні члени (академіки) і членів-кореспондентів НАНУ. Їх висунуто на високі звання радами наукових установ та ВНЗ, державними і громадськими організаціями, академіками і членами-кореспондентами.

Так ось, з 94 кандидатів у дійсні члени я нарахував аж три жінки. А серед 345 кандидатів у члени-кореспонденти — 27 представниць слабкої половини.

Чи такі вони слабкі, панове чоловіки? У списках значаться істинні учені мужі, але є й щасливчики, які до науки мають таке ж відношення, як автор до польотів у космос. Вони, можливо, гарні політики, успішні адміністратори, але про їхній вклад, приміром, у науку про землю я, вибачте, не знаю. Гадаю, вони стануть членами (академіками), але чи стає армія сильнішою, маючи кабінетних генералів?..