Про це заявив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка (на знімку), виступаючи на звітно-виборчій конференції Київського міського відділення НОК. Він наголосив, що розвиток олімпійського руху в місті викликає певне занепокоєння. Це одразу стане зрозумілим, коли порівняти показники здобутих олімпійських нагород на Іграх-2004 в Афінах, де кияни завоювали 3 золоті, 5 срібних і 11 бронзових нагород, та останньої Олімпіади в Пекіні (золота, срібна і 4 бронзові медалі). Нарешті, за рейтинговою системою Київський олімпійський осередок посідає аж 20-е місце серед 27 регіональних відділень НОК.

Занепокоєння у президента НОК виникає у зв’язку з фінансуванням спорту з місцевого бюджету. Ним передбачено щомісячне виділення коштів розміром лише 50 тисяч гривень, а на грудень близько... п’яти мільйонів гривень. На думку Сергія Бубки, існуючий стан речей фактично позбавляє Київ участі в системній і ефективній підготовці олімпійців.

Серед основних проблем — відсутність сучасних спортивних споруд, а також неналежна кількість спортивних майданчиків. Як наголосив президент НОК, всі ми є свідками швидкого і глобального будівництва житла, під час якого фактично ігноруються затверджені чинним законодавством норми зведення спортивних майданчиків. Критичною є ситуація в роботі дитячо-юнацьких шкіл, а також забезпечення якісним спортивним інвентарем.

Першочерговими завданнями діяльності відділення, на переконання керівника олімпійського руху країни, є створення окремого обладнаного офісу, активізація роботи із залучення коштів з місцевого бюджету під конкретні олімпійські програми, пошук спонсорів та партнерів, розширення мережі відділень — зокрема, створення місцевих осередків у районах міста.

Рішенням конференції головою відділення на наступний термін переобрано Петра Буркацького.