Футбол. Ще вчора зранку київський футбольний десант поетапно почав вирушати до столиці Франції. Першими вилетіли журналісти, котрі отаборилися в готелі «Меркюр Парі порт де Сен-Клу». Команда вилетіла окремим літаком і місцем проживання обрала готель «Кутруар Марріотт». Ну, а разом усі зустрілися вже під час вечірнього тренування «Динамо» на знаменитому стадіоні «Парк де Пренс».

Ця арена до появи «Стад де Франс» була головною у Франції. Тут виступала національна збірна, клуб ПСЖ. А 1960 року на цьому газоні у «парку принців» відбувся фінальний матч першого розіграшу Кубка Європи (потім змагання отримало нову назву — чемпіонат Європи).

У тому історичному матчі зустрілися збірні СРСР і Югославії. Команда тодішнього Союзу стала переможцем, а серед тих, хто отримав золоту медаль, був видатний гравець київського «Динамо» Юрій Миколайович Войнов.

Зустрічалися на цьому стадіоні у рамках Кубка європейських чемпіонів 1994 року і нинішні суперники — ПСЖ і «Динамо». Але з того часу вже багато води спливло. Сьогодні — це зовсім інші команди. До речі, не гратимуть сьогодні травмовані Артем Кравець, Папе Діакате і Тарас Михалик. Втрата останнього викликає найбільше проблем у Юрія Сьоміна. Все-таки Тарас — ключова фігура в нинішній динамівській обороні. Але, як то кажуть, незамінних не існує. Готовий до боротьби центральний оборонець Горан Саблич, одужав і набирає кращої форми Айїла Юссуф.

Отож сподіватимемося, що той склад «Динамо», котрий вийде на поєдинок проти парижан, матиме і серйозну налаштованість, і належну мотивацію.

Форвард киян Ісмаель Бангура, як відомо, кілька сезонів виступав у чемпіонаті Франції.

— Парижанам я не забивав тоді, — сказав гвінейський футболіст. — Але грав проти них і участь у голевих комбінаціях брав. До речі, на моєму рахунку дві результативні передачі. Стосовно наступних поєдинків, то сподіватимуся на допомогу Господа. А ще — придбав собі нові бутси, спеціально на матчі проти ПСЖ...

Стосовно кремезних і високих на зріст оборонців паризького клубу Бангура має таку думку:

— Звичайно, грати проти них буде важко. Хоча у такій ситуації дуже прислужаться швидкість і техніка.

Суперник динамівців також плекає честолюбні плани. Настрій команді підняла перемога в останньому турі національного чемпіонату над «Ніццею» (2:1). Це дозволило парижанам піднятися на п’яту позицію в турнірній таблиці національного чемпіонату. Наставник ПСЖ Поль Ле Гуен (до речі, він був гравцем паризького клубу, котрий обіграв киян 15 років тому) сподівається, що і проти «Динамо» його підопічні зіграють успішно...

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Парижа).