Двісті тонн березового соку планують законсервувати нинішнього року в державному підприємстві «Любешівагроліс». Як розповів його директор, заслужений лісівник України Віктор Симонович, майже половину цілющого напою підприємство експортує до Польщі. У сусідній країні березовий сік продають і в продовольчих магазинах, і в аптеках.

До речі, «Любешівагроліс» — одне з небагатьох підприємств лісової галузі України, які мають власні консервні цехи. Тут переробляють дикорослі плоди і гриби, а також овочі і фрукти. Щоб мати стабільну сировинну базу, в лісгоспі декілька років тому заклали яблуневий і вишневий сади, які вже плодоносять. Цієї весни площі під ними зростуть ще на чотири гектари. Якщо попередніми роками плодові саджанці закуповували в Польщі, то тепер їх придбавають у Липинській сортодільниці, що в Луцькому районі.

Не забувають на підприємстві і про своє основне призначення — садити і вирощувати ліс. Цього року сіянці основних лісоутворюючих культур буде висаджено на площі 70 гектарів, із них 24,5 — невгіддя.

Волинська область.