Дерева садили, зміни оцінювали...

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов, тренери і футболісти відвідали «Донбас Арену», спорудження якої наближається до фінішу. Спочатку вони взяли в руки лопати й посадили перші дерева в парку, що з’явиться навколо стадіону, а потім вирушили всередину чаші, щоб оцінити зміни, котрі сталися на арені з моменту останнього їхнього візиту. Отже, підготовка стадіону — на завершальній стадії. Вже практично розставлені глядацькі крісла. Не вистачає поки що трав’яного покриття — триває підготовка дренажу. Як сказав директор «Донбас Арени» Олександр Атаманенко, у наступний візит футболісти вже зможуть пройтися газоном — наприкінці травня планується укладання трав’яного покрову поля.

Тема трав’яного покриття зацікавила багатьох гравців. Фахівці запевнили футболістів, що газон відповідатиме всім вимогам і буде чи не найкращим у Європі. У питанні штучного освітлення при розробці концепції був закладений своєрідний «запас міцності»: лампи, встановлені на «Донбас Арені», дозволять дати телевізійну картинку найвищої якості й навіть трохи перевершать сучасні вимоги УЄФА.

Цього разу гравці «Шахтаря» не обмежилися відвідуванням чаші стадіону, а побували й у подтрибунних приміщеннях. Футболісти з інтересом познайомилися зі своєю майбутньою роздягальнею, розминальним залом, тренерським офісом, кімнатою для післяматчевого відновлення.

Президент «Марселя» залишиться вдома

Президента марсельського «Олімпіка» Папе Діуфа терміново госпіталізували через кон’юнктивіт. Інфекційне запалення очей не дозволило Діуфу бути присутнім у Сент-Етьєні на недільному матчі чемпіонату. Не полетить він і в Донецьк на перший чвертьфінальний поєдинок Кубка УЄФА його клубу проти «Шахтаря».

Діуф повернувся із Сенегалу, де брав участь у симпозіумі. І одразу звернувся по допомогу до лікаря. Президентові «Марселя» потрібна термінова операція і тиждень відпочинку.

Приймуть суперника на ... його арені

Матч 23-го туру української футбольної Прем’єр-ліги «Львів» — «Металург» (Донецьк) відбудеться в Донецьку. Таке рішення було прийнято на засіданні дирекції Прем’єр-ліги.

Як відомо, стадіон «Княжа Арена» не увійшов до тимчасового реєстру стадіонів, і, незважаючи на договір від 18 липня 2008 року «Про оренду стадіону «Україна» (м. Львів) між «Клубом професіонального футболу «Карпати» і «Футбольним клубом «Львів», керівництво ФК «Карпати» відмовилося надати футбольному клубу «Львів» стадіон «Україна» для проведення домашніх матчів чемпіонату. Про це повідомив офіційний сайт ФК «Металург» (Донецьк).

Турнірна хроніка

Футбол. Першість країни. Перша ліга. 21-й тур. 6 квітня. «Волинь» (Луцьк) — «Геліос» (Харків). 3:0.

Хокей. Бровари. Контрольний поєдинок. Збірна України — «Торпедо» (Росія, Нижній Новгород). 1:3 (0:1; 0:2; 1:3).