Міністерство закордонних справ передало внесений Президентом до парламенту проект Конституції на розгляд Венеціанської комісії.

Про це повідомив сам Віктор Ющенко під час зустрічі з доповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ Ренатою Вольвенд та Сабіною Лейтгойзер-Шнарренбергер. Під час розмови Президент виклав своє бачення розвитку сучасних політичних процесів в Україні та перспектив реалізації конституційної реформи. У контексті особливої уваги, яку надає ПАРЄ процесу конституційної реформи в Україні, Президент повідомив, що його законопроект про внесення змін до Конституції «спрямований на суттєве реформування політичної системи в Україні з метою розвитку і зміцнення демократичної, соціальної, правової держави», зазначає прес-служба глави держави.

Коментуючи внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зокрема, стосовно підготовки до проведення президентських виборів, глава держави наголосив: «Я готовий прийняти рішення щодо одночасного проведення позачергових президентських і парламентських виборів за умови проведення останніх на новій основі — за пропорційною системою, з відкритими виборчими списками політичних партій». Проте важливими умовами проведення одночасних дострокових президентських і парламентських виборів Президент назвав прийняття змін до законодавства стосовно позбавлення народних депутатів необмеженої недоторканності та прийняття відповідного закону про фінансування виборів.

Зі свого боку Р. Вольвенд відзначила, що ПАРЄ, безумовно, розглядає Україну як свого партнера. За її словами, протягом двох днів свого візиту до України доповідачі комітету ПАРЄ мають намір зосередитися на трьох основних питаннях: конституційна реформа, виборче законодавство та реформування судової системи України.