«Проект змін до Конституції, запропонований Партією регіонів, передбачає комплексні зміни, які, перш за все, вирішуватимуть питання того, щоб в Україні з’явилося реальне місцеве самоврядування, щоб у країні не було дві виконавчі влади, щоб в Україні з’явився суд, до якого можна звертатися за відновленням порушених прав», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович у п’ятничному ефірі телепрограми «Свобода на Інтері». При цьому він нагадав, що «цей проект у липні 2008 року зареєстрований в українському парламенті».

На переконання відомого політика, для результативного опрацювання змін до Основного Закону країни, що надходять до Верховної Ради, необхідно створити спеціальну комісію. «Потрібна спеціальна комісія для того, щоб працювати над вивченням проектів, які надходять до парламенту. Це потрібно для того, щоб знайти розуміння з іншими фракціями, з іншими політиками, щоб те, що є нагальним для суспільства і від чого ніхто з парламентських фракцій сьогодні не відмовляється, щоб воно, зрештою, було вирішене», — наголосив О. Лавринович.

Водночас він зазначив, що міжнародний досвід довів той факт, що Основні Закони країн змінюються під час криз. Проте Перший заступник Голови Верховної Ради зауважив: «Коли говорять про те, що це треба робити на асамблеї, я хочу сказати: асамблеї скликаються тоді, коли утворюється країна, коли започатковується конституційний лад. А коли вже є держава, є Основний Закон, — це вже замах на конституційний лад».

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.