Зробили це у Лубнах, що на Полтавщині. На урочистостях із цієї нагоди міський голова Олександр Грицаєнко передав обладнаний підйомною платформою мікроавтобус працівникам територіального центру соціального обслуговування.

Спецавтомобіль використовуватимуть для перевезення людей із особливими потребами, насамперед інвалідів-візочників. Останніх у місті налічується 153. Частина з них живе у віддалених мікрорайонах. Тож відстань до розташованих переважно у центрі міста торгових центрів, банківських установ, медичних закладів, інших об’єктів соціальної інфраструктури подекуди стає для таких людей нездоланною перепоною. Тепер же їм достатньо буде лише зателефонувати до терцентру й замовити послугу соціального таксі.

Біля під’їзду багатоповерхівки пасажира чекатиме згаданий мікроавтобус. За допомогою висувної платформи людину на візку піднімуть у салон, а потім так само опустять на землю біля потрібного їй закладу чи установи. У міськраді подбають також про те, щоб така послуга була для інвалідів безплатною. Зрештою, в часи, коли число людей із особливими потребами збільшується внаслідок бойових зіткнень наших воїнів із терористами та загарбниками, на земляках, які потребують допомоги, у Лубнах вирішили не економити. Тож попри те, що обладнаний підйомником спецавтомобіль останнім часом подорожчав майже на третину, в бюджеті міста знайшли 450 тисяч гривень на його придбання.

Полтавська область.