Тепер його слід шукати на вулиці Московській, 8, корпус 30. А вчора відбулось урочисте відкриття нового приміщення суду. За словами заступника голови суду Ірини Саприкіної, «відкриття нового приміщення — це дуже велика подія, оскільки не просто було його не лише отримати, а й не віддати, бо були спроби забрати в суду приміщення.

І ми вдячні за підтримку народним депутатам та уряду. Зараз докладається багато зусиль, щоб привести приміщення у належний стан, щоб воно справді було призначене тільки для відправлення правосуддя і для того, щоб суд міг існувати. Однак навіть у цих перехідних умовах ми вже працюємо, відправляємо правосуддя (перше судове засідання відбулося 26 березня і після цього вони відбуваються уже щоденно кожного тижня). Дуже приємно, що відкриття цього приміщення збіглося з другою річницею існування нашого суду, і хоча сюди потрібно ще багато вкласти, головне — що приміщення є, і ми все зробимо (сподіваюся, держава нам допоможе), щоб це приміщення дійсно було палацом правосуддя».

У свою чергу голова суду Анатолій Денисов додав, що подія важлива ще й тому, що до цього суд розміщувався у приміщенні, яке взагалі не відповідало вимогам закону. А головне — воно не відповідало головному принципу доступу до правосуддя, оскільки туди фізично було дуже важко дістатися. Не було місця, не було змоги прийняти більше суддів. Тепер уже є можливість прийняти щонайменше 30 суддів, а це значить, що додатково буде розглянуто кілька тисяч справ щомісячно.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

На знімку: голова Київського апеляційного адміністративного суду Анатолій Денисов та заступник голови суду Ірина Саприкіна.