Учора в Києві відбувся мітинг протесту «Змінимо владу — зупинимо кризу», організований Партією регіонів. Акції протесту розпочалися під стінами Верховної Ради, секретаріату Президента та уряду. А завершилися на головній площі столиці — Майдані Незалежності.

До Києва з’їхалися люди майже з усієї України. Зокрема — з Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Донецької, Полтавської, Херсонської, Дніпропетровської областей, Криму, Севастополя тощо. В руках учасники акції тримали прапори Партії регіонів, плакати та лозунги «За родину — за Януковича», «Кризі — стоп! Владу — геть!».

Виступаючи під стінами Верховної Ради, народний депутат Ганна Герман заявила, що ці політичні «відморозки» заморозили усю Україну. «Як важко було нам зимою. Від цього страждала вся країна. Через те, що так звані лідери нашої держави весь час сварилися між собою і хотіли показати, хто з них кращий. А насправді вони — обоє рябоє», — сказала вона. Народний депутат заявила, що терпіти більше не будемо. «Ми це з вами зробимо і не дамо більше знущатися над країною», — наголосила Ганна Герман. За її словами, як сказав В. Янукович, це була остання помаранчева зима, а осінь буде наша.

Водночас, виступаючи під стінами Кабінету Міністрів, один з депутатів районної ради Подільського району зазначив, що останні події в країні показують, що відбувається геноцид народу. Він сказав, що сьогодні за останні чотири роки влада довела нам, що неспроможна правити країною. Він розповів, що недавно в Києві проводили акцію із захисту дитячого клубу, який хотіли забрати і продати іншим. Хіба така влада потрібна сьогодні? «Я вважаю, що саме Партія регіонів спроможна навести лад в країні», — наголосив депутат райради.

Виступаючи на мітингу на головній площі столиці, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив: якщо 14 квітня діюча влада не представить антикризову програму, то ПР продовжить масштабні акції протесту.

«Я хочу закликати весь український народ — давайте дамо останній шанс. 14 квітня вони (коаліція) пообіцяли показати антикризову програму. Якщо станеться таке диво, то ми готові підставити своє плече. Але в це практично ніхто вже не вірить. Ми зробимо перерву протестних акцій, а 14 числа я знову звернуся до всього українського народу з пропозицією. Яка це пропозиція — буде нескладно здогадатися», — зазначив він.

Окрім того, Віктор Янукович спростував заяви прем’єра і лідерів коаліції про те, що антикризова програма уряду вже кілька місяців лежить у Верховній Раді. «Кожен крок цієї влади — брехливий. Як і те, що з грудня місяця лежить антикризова програма, яку ніхто не розглядає. Але це ж чиста брехня! Скільки можна цьому вірити!» — сказав лідер ПР.

«Найбільше, що зробила ця команда, яка найближчим часом піде у небуття, — це об’єднала людей проти себе. У найважчі часи народ об’єднувався. Він об’єднається і зараз. Ми зробимо це так, як наші предки у часи голоду, розрухи, війни. І нам доведеться це робити», — заявив Віктор Янукович.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.