Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю провів зустріч з Головою Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

Зустріч відбулася у рамках підготовки до офіційного візиту в Україну Президента Європейського Парламенту Ханса Герта Пьоттерінга.

«У Верховній Раді немає політичних розбіжностей у питанні співпраці з європейськими структурами. Український парламент віддзеркалює прагнення українського народу увійти у європейське співтовариство», — зазначив В. Литвин. Разом з тим, наголосив він, Україна має сама докласти багато зусиль до виконання задекларованого курсу.

Голова Верховної Ради України також заявив, що розцінює візит Президента Європарламенту «як підтримку українського парламентаризму», і висловив сподівання, що цей візит «відіб’є бажання припинити повноваження парламенту у надуманий спосіб». «Переконаний, що Верховна Рада буде працювати», — додав він.

У свою чергу, Голова Представництва Європейської Комісії висловив думку, що організація виступу Президента Європарламенту у Верховній Раді свідчить про «широку підтримку в українському парламенті питань співпраці з європейськими структурами». При цьому він також зазначив, що Україна має робити реальні кроки на шляху євроінтеграції.

Сторони також обговорили питання законодавчого забезпечення співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема з МВФ. У цьому контексті В. Литвин наголосив на необхідності консолідованої роботи всіх гілок влади задля ухвалення низки законопроектів антикризового спрямування.

Прес-служба Верховної Ради України.

На знімку: Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозеф Мануель Пінту Тейшейра.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.