Учора керівник апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук зустрівся з Генеральним секретарем Національної асамблеї Республіки Корея Пак Ке Донгом.

Поінформувавши гостя про політичну ситуацію в нашій країні, Валентин Зайчук висловив сподівання, що співпраця між двома парламентами та їхніми апаратами й надалі плідно розвиватиметься, адже вони дуже схожі між собою, хоча в нашому парламенті більша кількість депутатів.

Валентин Зайчук запевнив Пак Ке Донга, що апарат Верховної Ради перебуває поза політикою, а нинішнє протистояння, причиною якого є майбутні президентські вибори, найближчим часом буде врегульоване, і робота парламенту ввійде у звичне русло.

У свою чергу Пак Ке Донг повідомив, що уряд Кореї оцінює Україну як партнера, з яким можна розширювати співпрацю у різних сферах економіки. А в економічно-фінансовій кризі, яку країна хоч і відчула, вони не вбачають лише погане. Адже підприємства республіки є напрочуд конкурентоспроможними.

Насамкінець сторони підписали протокол про співробітництво між апаратом Верховної Ради України та секретаріатом Національної асамблеї Республіки Корея.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.