Антикризова програма діяльності Кабінету Міністрів, подана до парламенту ще 24 грудня минулого року, ефективно виконується. На цьому наголосила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи вчорашнє засідання уряду.

Водночас Юлія Володимирівна повідомила, що у другій половині дня очікує відповіді Міжнародного валютного фонду про можливість продовження співпраці з Україною.

Серед питань, внесених до порядку денного, уряд, зокрема, заслухав звіти міністерств щодо скорочення заборгованості із заробітної плати на державних підприємствах. За збільшення такої заборгованості на підвідомчих підприємствах попередження було оголошено міністрам оборони Юрію Єханурову та регіональної політики і будівництва Василю Куйбіді. Крім того, догану було оголошено голові Державного комітету з водного господарства Василю Сташуку. Про це повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова після засідання уряду.

За її словами, загальна заборгованість з виплати зарплат на економічно активних підприємствах усіх форм власності на кінець березня становила 812 млн. грн., зокрема на підприємствах державної власності — 166 млн.

«Заборгованість за березень скоротилася на 60%, або, в абсолютних цифрах, — на 251 млн. грн.», — сказала пані Денисова.

Уряд обіцяє продовжити контроль за станом виплати заробітної плати, а 25 квітня планує знову розглянути це питання.

«Якщо заборгованість із зарплати у державних підприємствах збережеться, Прем’єр-міністр вживе заходів для притягнення керівників центральних органів виконавчої влади до дисциплінарної відповідальності», — наголосила Людмила Денисова.

Вл. інф.

Уточнення

У матеріал «Епідемія кримських конфліктів», який вийшов у «Голосі України» 2 квітня, вкралася прикра помилка. Правильно читати: «Зараз у Криму мешкає близько 270 тисяч кримських татар».