Учасники погоджувальної ради під головуванням Голови Верховної Ради України Володимира Литвина у четвер обговорили низку питань, пов’язаних з подальшою організацією роботи парламенту.

Учасники погоджувальної ради ухвалили одностайне рішення щодо необхідності розгляду на пленарному засіданні 14 квітня питання про антикризову програму, внесену Кабінетом Міністрів України.

Серед іншого, лідери фракцій обговорили і затвердили порядок денний додаткового пленарного засідання Верховної Ради України 6 квітня.

Не виключено, що у понеділок на розгляд парламенту буде винесено низку законопроектів, у тому числі, визначених Президентом України як невідкладні, які вже опрацьовані у профільних комітетах.

Було вирішено, що на початку засідання парламент розгляне питання стосовно звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо фінансування якнайшвидшого завершення утилізації твердого ракетного палива та виконання всього комплексу заходів, спрямованих на ліквідацію ядерної зброї в Україні, згідно з угодою між Україною та США від 25 жовтня 2003 року.

Цього самого дня перед парламентаріями виступить Президент Європарламенту Ганс-Герт Пьоттерінг.

Прес-секретар Голови Верховної Ради.