Бокс. Любительська збірна України може бути сильнішого за ту, що виступала на Олімпійських іграх у Пекіні-2008. Про це заявив її тренер Дмитро Сосновський.

— Якщо ми добре попрацюємо, то з наявними боксерами зможемо створити збірну, сильнішу за ту, яка виступала на останній Олімпіаді. Сьогодні з’явилися нові імена: в категорії до 48 кг Денис Козарук з Вінниці — перспективний молодий боксер, напіважковаговик Олександр Гвоздика — чудовий боєць, Тарас Шелестюк (до 69 кг). У кожній вазі спостерігається здорова конкуренція. Ви тільки подивіться, які у нас два важковаговики — Денис Пояцика та Олександр Усик. Сьогодні робимо ставку не на виховання лідера, а на створення команди. Бажано, щоб у збірній в кожній категорії було по два-три таких майстри, як Усик, Пояцика або Ломаченко.

Від нинішнього чемпіонату України я отримав справжнє задоволення. У деяких категоріях фінальні поєдинки були набагато цікавіші, ніж на Олімпійських іграх. Якщо порівняти протистояння у вазі до 75 кг в Пекіні із сьогоднішнім, то це просто небо і земля... До речі, наша національна команда незабаром проведе тренувальний збір у Туреччині. За словами заслуженого тренера України Володимира Букалова, окрім спарингів, українські боксери візьмуть участь у престижному турнірі «Ахмет Коммерт».

На знімку: лідер збірної України, олімпійський чемпіон Василь Ломаченко.

Фото з архіву «Голосу України».