Футбол. Як відомо, завершальний етап підготовки до відбірного матчу ЧС-2010 з Англією збірна України проводить у Сент-Олбансі, передмісті Лондона. Готель Сапвел Хаус, де зупинилися «синьо-жовті», цілком можна вважати футбольним. Ось уже понад півсторіччя тут зупиняються команди, яким належить помірятися в Лондоні силами з родоначальниками найпопулярнішої на планеті гри.

Серед гостей цього чотиризіркового закладу, який розташований у парковій зоні віддалік чужих очей, були збірні Бразилії, Аргентини, Іспанії, Португалії, Німеччини, Нідерландів... Підтвердження цього —футболки з автографами, розвішані в коридорах готелю.

Національна команда України, до речі, тут теж уже встигла побувати — 2000 року, готуючись до товариського поєдинку з англійцями. А серед тих, хто виходив на поле легендарного старого «Вемблі», у нинішньому складі збірної залишилися Андрій Шевченко і Анатолій Тимощук. Перший із них, до речі, 1 квітня може стати одноосібним лідером збірної за кількістю проведених матчів (зараз в активі Шевченка і Шовковського по 85 ігор, у Тимощука — 83).

Щодня наш колектив проводив по два заняття. А от у п’ятницю — лише одне, бо здійснили екскурсію Лондоном. У суботу в готелі по телебаченню переглянули товариський матч Англія—Словаччина. А Олексій Михайличенко і Володимир Веремеєв спостерігали цю зустріч на стадіоні.

Учора збірна України провела тренування на «Вемблі» і привітала Олексія Михайличенка з 46-річчям, а Анатолія Тимощука — з 30-річчям. Іменинникам вручили торти.