Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вручив державні нагороди, Почесні грамоти, подяки та цінні подарунки науковцям, виробничникам, діячам культури, політикам та працівникам апарату Верховної Ради України «за заслуги перед українським народом у сприянні становленню незалежної держави, здійсненню заходів щодо забезпечення прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму та високий професіоналізм».

За словами В. Литвина, саме «формулювання визначає сутність тих, хто отримав відзнаки і нагороди». Він підкреслив, «що моральним авторитетом мають бути люди, які працюють», а особливо — у нинішній непростий час. Він вкотре наголосив на необхідності «працювати усім», в тому числі й парламенту. Бо саме у Верховній Раді, на думку В. Литвина, має бути той діалог, який би вніс спокій у суспільство. Він висловив сподівання, що непроста економічна ситуація в державі на тлі боротьби за абсолютну владу в країні буде вирішена без залучення міжнародних посередників.

Уперше за три роки Почесною грамотою Верховної Ради України за особливі заслуги перед українським народом було нагороджено члена Партії регіонів, народного депутата України, професора, члена-кореспондента АМН Володимира Вечерка.

За відносно невеликий парламентський стаж Володимир Вечерко, який наразі обіймає посаду першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, розгорнув успішну та багатосторонню професійну діяльність на ниві євроінтеграції та європейських проектів. Головування в Українській частині Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом Володимира Вечерка відзначилось посиленням міжпарламентських відносин та наповненням їх конкретикою та прагматизмом.

Володимир Вечерко займає активну життєву позицію. Впроваджується в життя його довгострокова програма допомоги. Він віднайшов можливість придбати автомобілі «швидкої допомоги» для міст Стаханова, Теплогірська, Кіровська, Первомайська і селища Попасне. Також неодноразово допомагав у придбанні комп’ютерів для шкіл, а ще обладнання для проведення спортивних змагань.

У 2008 році Володимир Вечерко став засновником Міжнародного благодійного фонду «Європейський розвиток», що здійснює свою благодійну діяльність на засадах законності, гуманності, спільності інтересів та рівності прав. Фонд має на меті сприяти діяльності на впровадження проектів соціального напряму, перебудови соціально-економічної інфраструктури України та інших сфер життєдіяльності, які лежать в основі процесу становлення правової держави і громадянського суспільства.

Приємно усвідомлювати, що і в цей нелегкий час для країни є політики, які дбають передусім про благо українського народу та про позитивний імідж нашої держави на міжнародній арені.

Вл. інф.

На знімку: глава парламенту Володимир Литвин вручає Почесну грамоту Верховної Ради України народному депутату Володимиру Вечерку.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.