Комуністична партія має намір у квітні—травні провести масові акції протесту з вимогою імпічменту Президента Віктора Ющенка. Про це на прес-конференції повідомив лідер партії та голова фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко.

При цьому він уточнив, що Компартія проведе акції протесту у разі, якщо представники парламентських фракцій остаточно не визначаться стосовно початку процедури імпічменту. На думку лідера комуністів, проведення акцій протесту стане своєрідним народним імпічментом.

П. Симоненко також повідомив, що між Блоком Юлії Тимошенко та Партією регіонів було досягнуто домовленості про внесення змін до Конституції, проте після підписання брюссельської декларації цей процес призупинився. «Був підготовлений пакет документів, але це зупинилося у зв’язку з тим, що відбулося в Брюсселі», — цитує лідера КПУ інформагентство «УНІАН». Водночас П. Симоненко не виключив, що переговори про внесення змін до Конституції між цими політичними силами буде продовжено та що все залежатиме від можливих домовленостей стосовно майбутніх президентських виборів. Сьогодні, на його думку, Партія регіонів шукає відповідь на питання, з ким домовлятися: з А. Яценюком чи з Ю. Тимошенко, а Ю. Тимошенко думає над питанням: з А. Яценюком чи з В. Януковичем? Стосовно можливих домовленостей Партії регіонів та БЮТ про зміни до Конституції, то П. Симоненко вважає, що йшлося про створення в Україні двопартійної системи та про можливість «пролонгування повноважень Верховної Ради».