Одинадцятий титул «Сокола»

Хокей. Київський «Сокіл» став чемпіоном України-2008/2009, перемігши у фінальній серії броварський «Білий барс». Це одинадцятий титул киян. «Сокіл» — «Білий барс». 6:1 (3:0, 1:1, 2:0). Нагадаємо, що перший матч «Сокіл» виграв 8:2.

Тепер чемпіон України продовжить виступи у плей-оф відкритого чемпіонату Росії у вищій лізі. У чвертьфінальній серії «Сокіл» має суперником клуб «Югра» з Ханти-Мансійська. Для матчів цієї стадії визначено 29, 30 березня, 2, 3 і 6 квітня.

Колективні дії і самовіддача

Футбол. Форвард італійського «Мілана» та збірної України Андрій Шевченко під час перебування в Києві заявив, що нічия цілком влаштує українську команду в матчі на «Вемблі» проти Англії у відбірному матчі ЧС-2010.

А ще Андрій розповів, як потрібно грати з англійцями на їхньому полі. «Насамперед за рахунок злагоджених колективних дій. Збірна Англії — це одна з найкращих команд у світі, вкомплектована відмінними гравцями, зірками. Тому збірна України може протиставити їй тільки колективну гру і самовіддачу. При цьому кожний має зіграти не на сто, а на 150 відсотків власних можливостей», — зауважив Шевченко.

Грошей побільшає

З наступного сезону доходи клубів, які беруть участь у Лізі чемпіонів з футболу, значно збільшаться. Нововведення торкнеться не тільки тих команд, які вийдуть у груповий турнір, плей-оф або фінал змагань, а й колективів, котрі не зуміли подолати кваліфікацію.

Загальна сума преміальних учасникам найпрестижнішого клубного турніру Європи становитиме орієнтовно 55 мільйонів євро, що на 23 мільйони більше, ніж нинішнього сезону, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.