Регіонали протестують...

Учора на Майдані Незалежності відбулася акція протесту «Скажи кризі стоп!», організована Партією регіонів. Як повідомив представник міліції, на мітинг зібралося близько п’яти тисяч учасників.

Виступаючи на мітингу, лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав усіх українців об’єднатися й відправити у відставку Президента та уряд. Лідер ПР зазначив: «Ми закликаємо український народ об’єднатися заради майбутнього наших дітей, заради спокійного життя наших старих і прибрати цю владу. Це наш з вами обов’язок. У всі важкі часи для нашої країни наші предки знаходили в собі сили об’єднуватися й перемагати». Водночас він підкреслив, що нині настає момент істини для країни.

Також лідер ПР звинуватив владу у знищенні правоохоронної та судової системи.

А народний депутат від ПР Юрій Бойко зазначив, що тільки ПР зможе захистити людей від економічних негараздів. «Ми повинні підтримати нашого лідера і сказати «Ні цій владі! Так Партії регіонів! Так, Віктор Янукович!», — наголосив він.

Як розповів «Голосу України» народний депутат Валерій Коновалюк, дочасні президентські та парламентські вибори — це єдиний крок виходу із кризи. Це дасть народу можливість висловити свою позицію щодо влади і сформулювати чітку стратегію розвитку країни на найближчі роки.

Сергій МЕЛЬНИК.

Дніпропетровськ

Думки дніпропетровців, з якими спілкувався наш власний кореспондент перед мітингом, розділилися. Одні вважають, що час виносити свої «кухонні» обурення на майдани і вимагати кардинальних змін. «Досить мовчки спостерігати війну між керівниками країни! Я вже нічого доброго не чекаю ні від Президента, ні від Прем’єр-міністра. Мені не потрібна «подачка» до пенсії розміром у 7 грн. 50 коп., яка мене принижує, — сказала пенсіонерка Валентина Миколаївна. — Щоб щось змінилося в країні, треба, щоб змінилося обличчя нашої влади. Скільки можна тасувати одну і ту ж колоду?!»

Інші вважають, що такі акції ще більше розхитують суспільство і що в нинішній ситуації це небезпечно й навіть злочинно. «На мітингах справи не вирішуються. Треба нарешті усім вгамувати емоції і амбіції та трохи попрацювати. Словами економіку не врятуєш», — вважає приватний підприємець Володимир Олексійович.

В одному співрозмовники були солідарні: влада забула про народ.

Тетяна Колядинська.

Рівне

У центрі Рівного, на Театральній площі, встановлено пікет, на якому активісти Партії регіонів роздають листівки з проханням підтримати акцію протесту проти бездіяльності уряду, який і досі не запропонував країні антикризових заходів.

Як повідомив перший заступник голови Рівненського обласного осередку Партії регіонів народний депутат п’ятого скликання Юрій Кічатий, його однопартійці збираються активно долучитися до акції «Стоп криза! Геть помаранчеву владу!».

Олександра ЮРКОВА.

Хмельницький

Мітинг у Хмельницькому зібрав майже 3 тисячі чоловік. На головний майдан з’їхалися делегації практично з усіх районів області. Серед учасників як молоді, так і люди старшого віку. У прийнятій резолюції хмельниччани не висували вимог до місцевих органів влади, а підтримали загальноукраїнські тези Партії регіонів про якнайшвидше прийняття антикризової програми, внесення змін до бюджету, підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. В разі невиконання цих вимог мітингувальники висловилися за підтримку пропозиції Партії регіонів припинити роботу Верховної Ради та переобрати всі вищі органи влади в країні.

Ірина КОЗАК.

Івано-Франківськ

Близько 500 людей вивела на мітинг в Івано-Франківську Партія регіонів. Протестна акція проходила під стінами адміністративного будинку. В руках учасники акції тримали прапори Партії регіонів та Соціалістичної партії і плакати «Схід і Захід проти бездарної влади — разом!», «Сто днів минуло. Скільки ще терпіти?», «Янукович — це стабільність і добробут держави!». Судячи з табличок, крім іванофранківців, тут були представники міст Коломиї, Калуша, Коломийського і Верховинського районів. Вів мітинг колишній народний депутат від Партії регіонів Ігор Зварич. Усі промовці говорили, що сто днів минуло і владі час відповісти за свою бездарну політику, яка призвела до зубожіння народу. Лейтмотивом виступів був заклик «Ні — збанкрутілій політиці Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка!»

Дарина Назарчук.