Папа римський Франциск навряд чи дивитиметься фінальний матч між збірними Німеччини й Аргентини, повідомив прес-секретар Ватикану Федеріко Ломбарді. За його словами, поєдинок розпочнеться у надто пізній час для 77-річного глави католицької церкви (аргентинця за національністю), відомого своєї любов’ю до футболу.
Лідер пишається своєю командою
Схвильований Ліонель Мессі після перемоги у півфіналі над збірною Нідерландів сказав: «Дуже пишаюся тим, що є частиною цієї команди. У нас феноменальні футболісти, і який матч вони провели! Це просто божевілля. Ми у фіналі чемпіонату світу, і давайте насолоджуватися цим. Обіймаю всю Аргентину. Попереду залишилася одна гра».
Ромаріо захищає і звинувачує
Легендарний нападник збірної Бразилії Ромаріо виступив на захист гравців національної команди та її тренера Луїса Феліпе Сколарі. За його словами, причина кризи в місцевому футболі полягає у високому рівні корупції всередині Конфедерації футболу Бразилії.
— Очевидно, що наш футбол деградував, — наводить слова Ромаріо Sambafoot. — Вид спорту, який у нас люблять мільйони людей, опинився в глибокій кризі. Але не варто в усьому звинувачувати гравців і Сколарі.
У всьому винні корупціонери і бандити, котрі перебувають у владі в бразильському футболі. Я просив керівництво країни втрутитися у справи федерації, але мене не почули.
На реконструкцію «Маракани» витрачено мільярд доларів, але збірна Бразилії не гратиме на цьому стадіоні у фіналі мундіалю. Кубок світу вручать іншій команді. Такі от плоди роботи.
Троє гравців можуть залишити збірну
Для трьох гравців збірної Бразилії матчі ЧС-2014 можуть стати останніми у складі національної команди. Про це повідомляє gіanlucadіmarzіo.com.
За інформацією джерела, про завершення кар’єри в збірній після турніру оголосять 34-річний воротар Жуліо Сезар, 32-річний захисник Майкон і 30-річний нападник Фред. Крім того, раніше стало відомо, що нове керівництво Бразильської конфедерації футболу, швидше за все, звільнить нинішнього наставника команди Луїса Феліпе Сколарі.
А ван Гал проти...
Сьогодні, як відомо, в місті Бразиліа, на стадіоні «Національний», відбудеться матч за бронзові медалі ЧС-2014. Зустрічаються збірні Бразилії та Нідерландів. Початок матчу о 23:00.
Наставник нідерландців Луї ван Гал має власну точку зору щодо цієї події.
— Я вже десять років кажу про те, що поєдинок за третє місце грати не варто. Виходить, що можна добре провести турнір, а залишити його невдахами, поступившись двічі поспіль, — пояснив авторитетний тренер. — Завжди казав: цей матч не має нічого спільного зі спортом. На таких турнірах є лише одне   досягнення — чемпіонський титул. Але ми змушені грати. До того ж, матимемо на день менше для підготовки до цієї зустрічі.

Загалом я можу сказати, що ми провели фантастичний турнір. Ніхто не думав, що ми зможемо пройти так далеко.