ЧЕРНІГІВ

Олена Ткаченко, 52 роки:

— Ситуація, яка є в країні, не радує, а засмучує. Але, чесно кажучи, я не вірю, що протестні акції щось можуть змінити на краще. Я не думаю, що Партія регіонів збере 27 березня стільки людей, як це було під час подій на Майдані. Зневіра не гуртує людей, а роз’єднує. Потрібні людям віра, ідеї стосовно виходу з кризи. А в мітингах, як на мене, ми вже розчарувалися і не бачимо у них тієї сили, як було раніше.

ОДЕСА

Дмитро Співак, лідер громадської організації «Справедлива Одеса»:

Не треба доводити, що суспільно-політична, економічна ситуації в країні є не напруженими, а критичними. На мою думку, їх вирішення має проходити винятково в правовому полі. Мітингами, пікетами, страйками, демонстраціями, та іншими формами протесту такі проблеми одразу не розв’язуються. Безумовно, вимоги Партії регіонів відповідають духові сьогодення. Але виконувати їх треба не на площах — вистачить Майдану. Від того, що він замість помаранчевого стане синьо-блакитним ситуація не зміниться.

КИЇВ

Олена Бурлака, пенсіонерка:

— Я не буду підтримувати Регіони, бо це все даремно. Нічого вони не змінять, зайвий раз на телебаченні засвітяться — і все. Що вже казати про наші уряд і Президента!

Оксана Королевська, прибиральниця:

— Вони всі однакові! До чого вони країну довели? Пенсіонери, молодь — усі страждають. Я наче і не проти акції, та чим Регіони допоможуть? Ото краще б дітям в інтернаті шматок хліба дали, ніж оці зібрання влаштовувати.

Василь (прізвища не назвав), інженер-будівельник:

— От якщо проти Черновецького, то пішов би, але з Януковичем ні за які гроші! Був у них один розумний у партії і того застрелили на полюванні. Я не розумію, як шахтарі його підтримують? Мене це так обурює, що ви в газеті таких слів не надрукуєте. А найстрашніше, що альтернативи їм усім немає.

КІРОВОГРАД

Ще кілька днів тому функціонери Партії регіонів в області анонсували приїзд до Кіровограда та участь у прямому ефірі обласного телебачення народного депутата Сергія Ларіна.

Пізніше стало відомо, що на підтримку колеги до області підтягуються ще Віктор Бондаренко, Василь Гур’єв та голова Кіровоградської обласної організації Партії регіонів Степан Цапюк.

Тим часом ставлення до проведення акцій на Кіровоградщині неоднозначне.

Елеонора Гребенюк, держслужбовець:

— Про те, що плануються акції протесту, дізналася з новин центральних телевізійних каналів. Ніяких особливих емоцій у мене це не викликало.

Станіслав Порубан, адміністратор:

— Нині доводиться багато працювати, щоб забезпечити нормальні умови життя. Тож нема коли дослухатися до різних політичних балачок. Проте нічого про заплановану акцію не чув.

Марина Волошина, няня:

— Я принципова прихильниця Партії регіонів. Багато хто в нашому дитсадку її підтримує і братиме участь в акції, що відбудеться в Кіровограді на центральній площі. В країні має бути порядок!

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

Микола Дмитрович, підприємець:

— В акції брати участь не збираюся, бо не маю на ті збіговиська часу. Однак навіть якби мав час, не пішов би, бо не вірю ніяким політикам. Розраховую у цій ситуації лише на себе.

Василь, безробітний:

— Я уже півроку шукаю роботу. Якби знав, що у такий спосіб її отримаю, пішов би на мітинг. Але не думаю, що криком справі зарадиш. Люди зараз налаштовані войовничо. Погано, що ініціативу тут перехоплює Партія регіонів.

Оксана, студентка:

— Я не ходжу на такі акції, бо з них ніякої користі. Не піду й тепер.

Мирослава Антонівна, вчителька:

— В акції участі не братиму, бо Партія регіонів використовує момент, щоб зробити собі піар перед виборами.

ЛЬВІВ

У Львові міська організація Партії регіонів проводить агітаційний автопробіг «Кризі — стоп!». Автоколона учасників пробігу попрямує від Сихівського мосту і рухатиметься містом п’ятьма маршрутами. Потім пікетувальники проведуть мітинг перед пам’ятником В’ячеславу Чорноволу та Львівською обласною радою. Учасники автопробігу звернуться до депутатського корпусу облради з вимогою підтримати і розглянути дієві заходи щодо захисту населення Львівщини як від наслідків фінансово-економічної кризи, так і від непрофесіональних дій уряду.