Уже не один рік над загальноосвітньою школою № 57 шефствує трудовий колектив сільгосппідприємства «НІБУЛОН».

Герой України, генеральний директор СП Олексій Вадатурський вважає, що у дітей із родин скромних статків мають бути гідні умови для навчання.

З приходом шефів до 57-ї ми дізналися, що таке новітні інформаційні технології — комп’ютерні класи й навчальні комп’ютерні посібники, електронна шкільна бібліотека, Інтернет-зв’язок. Нас «балують» екскурсіями по Україні, шкільним футболом на професійному рівні й багато чим іншим. Завдяки спонсорам з’явилися нові традиції.

Одна з них — відзначати на шкільній лінійці старанність до навчання й дитячу ініціативу.

Почесну грамоту, пакет з солодощами й премію учням вручає сам Олексій Опанасович. Досі пам’ятаю хвилювання, яке мене переповнювало. Нагороду від «нібулонівців» отримала за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

Свого часу ми потоваришували з дітьми з інших загальноосвітніх закладів, над якими теж шефствують «нібулонівці». Зокрема, з Доманівського району.

Уперше доманівці приїхали до нас із концертними номерами в день народження школи, потім команди хлопчиків брали участь у спортивних турнірах. А нещодавно 57-ма цілком «присвятила» себе гостям.

Однієї із субот до нас із Доманівської ЗОШ № 1 приїхало близько 50 відмінників у супроводі двох десятків учителів.

Вони ознайомилися з роботою шкільного радіоцентру, електронної бібліотеки, відвідали уроки інформатики. Дуже здивувалися, що за допомогою комп’ютерів у нас не тільки викладають математику, фізику, астрономію, біологію, а й музику, всесвітню літературу та інші предмети.

Марія РУБАН,учениця 11 класу.

Миколаїв.