Звернули увагу на стадіони

Футбол. Керівництво української Прем’єр-ліги до 31 травня повинно скласти постійно діючий реєстр стадіонів, на яких дозволено проводити футбольні матчі за участю клубів елітного дивізіону. Таке рішення було прийнято позавчора на спільному засіданні керівників та членів постійних комітетів Федерації футболу України та керівництва Прем’єр-ліги.

Після складання реєстру Прем’єр-ліга має інформувати про це УЄФА та винести його на затвердження виконкому ФФУ. Окрім цього, починаючи з сезону 2009/2010 клуби елітного дивізіону зобов’яжуть додатково вказувати резервні стадіони для проведення зустрічей у рамках турніру.

Учасники зібрання також постановили запровадити постійний контроль за стандартами якості проведення змагань в контексті інфраструктурного критерію — стан газону футбольного поля, умови для гравців, уболівальників, забезпечення безпеки тощо. Окрему увагу вирішили приділити футбольним газонам стадіонів, які перебувають у зоні ризику проведення змагань серед клубів Прем’єр-ліги, і забезпечити постійний моніторинг їхнього стану.

«Каноніри» знайшли «помешкання»

Київський «Арсенал» проведе решту домашніх матчів чемпіонату України на стадіоні імені Віктора Банникова. Клуб уклав угоду зі стадіоном до кінця сезону 2008/2009, повідомляє арсенальська прес-служба. Ця арена — одна з шістнадцяти рекомендованих ФФУ для проведення матчів за участю команд Прем’єр-ліги.

Плюси і мінуси

Баскетбол. Кубок Виклику. Чвертьфінал. 25 березня. Третій матч. «Шоле» (Франція) — «Київ» (Україна). 80:74 (14:13, 24:26, 19:16, 23:19). «Київ»: Дроздов — 26 очок, Маркоішвілі — 15 + 7 передач, Пустозвонов —12 + 8 підбирань, Лукашов — 11 + 8 передач. Рахунок серії — 2:1.

На жаль, кияни не пробилися до «Фіналу чотирьох» і зійшли з дистанції. Але в цій історії є і свій позитив. За «Київ» останнім часом і в чемпіонаті країни, і в єврокубку виступали самі вихованці українського баскетболу (лише один легіонер — Маркоішвілі). Здобули чимало яскравих перемог і набули дорогоцінний досвід.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.